BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme hrát pořád naši hru, říká po pátém zápase Radan Lenc

22. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
H r. K r á l o v é – Boleslavští hokejisté sice mohli udělat poslední krok k postupu do semifinále, ne nadarmo se ale říká, že právě poslední krok bývá právě ten nejtěžší. Domácí Mountfield na Bruslaře vlétl a po celý zápas vedl, přičemž byl velmi důrazný ve vlastním obranném pásmu a zodpovědně napadal rozehrávku Bruslařů. Po prvním gólu z hole Radana Lence, který proměnil svůj únik však nebylo stále nic ztraceno. I přes to, ale nakonec zvítězili Východočeši. Nic se neděje, Boleslavští mohou uspět ve čtvrtek na domácím ledě a před vlastními fanoušky!

Domácí vstoupili do zápasu podle očekávání velmi aktivně – před téměř vyprodanou FORTUNA Arénou se prosadili v závěru první třetiny. "Dalo se to čekat, že budou chtít uspět. Oni neměli co ztratit, vždyť jim hrozí konec sezóny," bylo jasné útočníkovi s číslem 25.

Boleslavští hokejisté však ve druhé třetině přidali a mnohokrát neměli vůbec daleko ke vstřelení branky. "Chyběl tomu asi větší důraz, se kterým je spojené i štěstí, které je ke vstřelení gólu také potřeba," vypočítával střelec prvního gólu Mladé Boleslavi.

Radan Lenc ale dobře ví, že se nic neděje. Ve čtvrtek to totiž bude opět Hradec Králové, na který bude vyvíjen velký tlak a bude muset odvracet hrozící konec sezóny. "Hradečtí si možná budou myslet, že jsme hratelní, my se však budeme soustředit na to, abychom hráli naši hru a hodně bruslili. K tomu nám snad pomohou naši skvělí fanoušci, budeme se snažit udělat jim radost," uzavřel rozhovor čtyřiadvacetiletý útočník.