BK MLADÁ BOLESLAV

Zelený čtvrtek, zelené peklo: Podpoř Boleslav v zeleném!

23. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Velikonoční Zelený čtvrtek doslova nahrává Bruslařům do karet! V šestém čtvrtfinálovém zápase s Hradcem Králové chtějí na domácím ledě rozhodnout a postoupit dál. Kdy jindy tedy přijít na hokej v zeleném oblečení a postarat se Hradeckým o zelené peklo? Duel sice vysílá ČT Sport, ale my očekáváme opět vyprodaný stadion, který požene Bruslaře k veledůležitému a historickému vítězství! Buď Bruslař! Startujeme už v 17:20!

Vzájemné zápasy: Většinou vyrovnané, Středočeši ale ještě nevyhráli v základní hrací době

V prvním zápase čtvrtfinále se radovali na domácím ledě Hradečtí, kteří byli po většinu duelu aktivnější a zvítězili 5:2. O den později však dokázali Bruslaři stav série vyrovnat na 1:1. Boleslavští se dostali do rychlého vedení, o které sice v průběhu zápasu přišli, ale v prodloužení rozhodl úspěšnou trefou Marek Trončinský, a tak Středočeši zvítězili 4:3 po prodloužení.

Předprodej vstupenek na ČF6
Předprodej na šestý čtvrtfinálový zápas probíhá na vedení klubu ve středu od 10:30 do 12:00 a poté od 13:00 do 16:30. Vedení klubu zároveň upozorňuje, že se jedná o opravdu jediný termín předprodeje na toto utkání a na případné rezervace nebude tentokrát brán zřetel! Případné zbylé lístky budou v prodeji na pokladně ŠKOENERGO Arény ve čtvrtek od 16:20.

Poté se série přestěhovala do města automobilů. Ve ŠKOENERGO Aréně měli Východočeši smůlu. V prvním zápase šel sice do vedení Mountfield, Bruslaři se však vzchopili zejména ve druhé dvacetiminutovce, kdy sice hráli dlouho i ve dvojnásobném oslabení, přesto ji vyhráli 2:0. Utkání nerozhodlo ani dvacetiminutové prodloužení, a tak došlo na samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl o výhře Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech Richard Jarůšek.

Ve čtvrtém duelu sice Východočeši ani jednou nevedli, ale přesto zvládli vyrovnat a duel opět a zároveň naposledy v sérii dospěl do samostatných nájezdů. I ty tentokrát vyšly lépe Bruslařskému klubu, jenž se radoval po výhře 5:4 v samostatných nájezdech. Středočeši tedy jeli pod Bílou věž s vedením 3:1 na zápasy.

Boleslavští hokejisté jeli do Hradce Králové s tím, že mohou domácím ukončit sezónu. Od začátku však bylo jasné, že to Mountfield nebude chtít za žádnou cenu připustit, což se i potvrdilo. Východočeši byli po většinu utkání lepší a po celý duel vedli. Boleslavští se sice v závěrečném dějství nadechovali k tlaku, tříbrankové, respektive dvoubrankové manko už ale dotáhnout nedokázali. Po vítězství Hradce Králové 4:2 se tak série stěhuje opět do Mladé Boleslavi za stavu 3:2 na zápasy.

Přehled odehraných zápasů:
Hradec - Boleslav 5:2 Hradec - Boleslav 3:4p Boleslav - Hradec 3:2sn Boleslav - Hradec 5:4sn Hradec - Boleslav 4:2

Bruslaři mají stále vše ve svých rukou

V úterý večer to mladoboleslavským hokejistům v Hradci Králové nevyšlo. "Neřekl bych, že nás Hradec úplně přehrával, my jsme tam měli šance. Bylo to takové nahoru dolů. Ve druhé třetině se nehrál ani moc pohledný hokej. Bohužel se nám v ní nepodařilo zkorigovat. Kdyby se nám to povedlo, mohlo to vypadat trochu jinak," řekl po úterním zápase nejlepší hráč utkání z řad Bruslařů Pavel Musil.

Pro Středočechy bude důležité to, aby odehráli čtvrteční duel podobně jako ty domácí a vůbec to, aby hráli tak, jako po většinu sezóny. "Hradečtí si možná budou myslet, že jsme hratelní, my se však budeme soustředit na to, abychom hráli naši hru a hodně bruslili. K tomu nám snad pomohou naši skvělí fanoušci, budeme se snažit udělat jim radost," těší se na šesté čtvrtfinále Radan Lenc. Podle Davida Ritticha nebude těžké se z prohry oklepat: "Nebude těžké se oklepat, prostě je to hokej. Kdyby nám někdo řekl, že to před sérii bude teď 3:2, tak jsme šťastní.

V Mladé Boleslavi se opět očekává vyprodaná ŠKOENERGO Aréna, kterou si po minulých duelech hráči nadmíru pochvalovali a věří, že i tentokrát budou diváci šestým hráčem. "Už ty dva domácí zápasy byly perfektní a fanoušci byli naším šestým hráčem v poli. Pokaždé bylo vyprodáno a já věřím, že bude vyprodáno i tentokrát a diváci nás podpoří," zve Pavel Musil diváky na poslední domácí čtvrtfinálový zápas. Těšme se na parádní hokejovou podívanou!

Sestavy z minulého utkání

BK Mladá Boleslav

Rittich (Cikánek) – Voráček, Stříteský, Rýgl, Trončinský (A), Kučný, Robar, Ovčačík – Lenc, Klepiš, Klimenta (C) – Pacovský, Urban, Jarůšek – Pabiška, Musil, Hyka – Ďurač, Bárta, Látal

Mountfield HK

Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený (C), Pavlas, Dietz, Čáp, Frühauf, Vašíček – Kudrna, Mertl, Šimánek (A) – Bednář (A), Ihnačák, Červený – Honejsek, Kukumberg, Dej – Miškář, Vantuch, Courchaine

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav