BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Hyka: V klubu jsem vyrůstal, o to víc takový úspěch potěší

24. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Lépe Bruslaři vypjatou sérii s Mountfieldem HK snad ani ukončit nemohli. Boleslavští nastoupili do utkání velice koncentrovaně a rozhodli de facto už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Hradec Králové se během zápasu vůbec do ničeho nedostal, Boleslavští jej ovládli a sérii ukončili poměrem 4:2 na zápasy. Ve vyprodané ŠKOENERGO Aréně následně vypukla samozřejmě obrovská radost, která je bezesporu vidět i v rozhovoru, ke kterému se zcela logicky postavil boleslavský odchovanec Tomáš Hyka.

Výsledek se zdá být jednoduchý, jenže před zápasem situace určitě nebyla. Boleslavští věděli, že kdyby Hradec Králové ve čtvrtek vyhrál, vyrovnal by tak sérii na 3:3. To však svěřenci trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka nepřipustili. "Věděli jsme, že na ně musíme vlétnout a tlačit se do brány. Dali jsme suprový gól při přesilovce pět na tři, další přidal Pavel Musil v oslabení. Takové momenty vás nakopnou především psychicky. Začali jsme si ještě více věřit," ohlížel se za důležitými momenty zápasu útočník Tomáš Hyka, jenž oslavil ve středu své třiadvacáté narozeniny.

Čtvrtfinálová série mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové byla velmi vyrovnaná, nabídla spoustu zajímavých momentů, přesto ji ovládl Bruslařský klub. "Výborně nás držel brankář David Rittich, důležité byly i další detaily. Při hře pět na pět jsme měli větší chuť vstřelit gól," hledal útočník s číslem 71 to, v čem byl jeho tým v sérii lepší.

"V Mladé Boleslavi jsem vyrůstal a hraju tady od mala, o to cennější je pro mě zažít s Bruslařským klubem takový úspěch. Něco takového se nepovede každý rok. Máme v kabině skvělou partu, nikdo si na nic nehraje a hrajeme jeden za druhého," těší Tomáše Hyku, který si se svým týmem zahraje semifinále Play-off České pojišťovny.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav