BK MLADÁ BOLESLAV

Chceme ještě jednou vyhrát, říká před čtvrtým zápasem Martin Rýgl

4. 4. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté nestačili na Liberec ani potřetí v této sérii. Hosté podali opět kompaktní výkon podpořený obrannou hrou a čistým kontem Jána Lašáka. Bruslaře mohou mrzet především nevyužité přesilovky, zejména ta pět na tři. Své o tom ví i obránce Bruslařského klubu Martin Rýgl, který se ohlédl za dalším nepovedeným utkáním. Jak ale připoměl, Boleslavští se rozhodně nemají za co stydět, vždyť hrají premiérové semifinále play-off.

Mladé Boleslavi se třetí semifinálový duel s Bílými Tygry nevydařil podle jejich představ. Středočeši brzy inkasovali a na góly Liberce už nedokázali odpovědět. Středočeši se trápili hlavně v přesilovkách. "Myslím si, že v první třetině bylo klíčové, že se nám nepodařilo vstřelit gól v situaci pět na tři při přesilové hře. Pak jsme měli několik přesilových her pět na čtyři, ale bohužel jsme je sehráli velmi špatně," ohlížel se za touto nevydařenou herní disciplínou na tiskové konferenci trenér Marian Jelínek.

Některé početní výhody Mladé Boleslavi byly narušeny také tím, že došlo k bitkám nebo hromadným strkanicím, které přišly zrovna v momentě, kdy měli domácí solidní tlak. "Je možné, že se je Liberec snaží vyvolávat cíleně a jde tam do toho s tím úmyslem. Je totiž pravda, že jsme měli tlak, ale po těch vyloučeních už to nebylo ono," říká Martin Rýgl.

"Říká se to lehce, ale do dalšího utkání chceme vstoupit lépe a chceme ho co nejlépe zvládnout. Rozhodně to není jen fráze, dáme do toho všechno. Potřebovali bychom dát góly a musíme se tlačit víc do brány, hlavně v přesilovkách, protože při hře pět na pět v této sérii skoro žádné branky nepadají," ví obránce s číslem 12, který chce, stejně jako jeho spoluhráči udělat ještě alespoň jednu vítěznou radost boleslavským fanouškům.