BK MLADÁ BOLESLAV

Nedovolíme Liberci vyhrát 4:0 na zápasy, burcuje Ctirad Ovčačík

5. 4. 2016
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři sice prohráli třetí semifinálové utkání s Libercem, ale sérii rozhodně nevzdávají! „Nechceme Liberci dovolit vyhrát v nejkratším možném termínu. Chceme jim to překazit a sérii ještě minimálně vrátit znovu pod Ještěd,“ hlásí odhodlaně obránce Bruslařů Ctirad Ovčačík (na snímku). V rozhovoru byla sice znát určitá sklíčenost z prohry, ale přesto se domnívá, že ze strany Bruslařů nešlo o nevydařený zápas. „I kdybychom hráli do půlnoci, tak bychom tu branku asi nedali. Někdy takové dny zkrátka bývají,“ litoval po zápase, že to padlo zrovna na třetí semifinálový duel. Kompletní přepis rozhovoru se Ctiradem Ovčačíkem najdete v úterním bulletinu!

Ctirade, hodnotit třetí porážku od Liberce je asi těžké, přesto pokuste se…

Myslím si, že ten ráz zápasu určil hned ten první gól, který jsme dostali. Pak jsme ubránili dlouhou přesilovku pět na tři, ale hned v následující pět na čtyři jsme dostali druhý gól. Za stavu 2:0 už je v play-off těžké to otáčet. Oni jsou hrozně rozjetí. My jsme bojovali, ale pak nám tam opět v jejich přesilovce spadl jeden gól a Liberec si to už potom zkušeně pohlídal.

V několika předešlých rozhovorech vaši spoluhráči upozorňovali na fakt, že je potřeba si Liberec pohlídat v přesilovkách, respektive je do nich vůbec nepouštět. Jenže Liberec v nich opět udeřil…

Oni je hrají celou sezonu dobře. Samozřejmě, že se na ně připravujeme. Liberec se snaží mít jednoho hráče pořád na brankovišti a on má za úkol dorážet nebo tečovat puky. Jsme na to připraveni, ale je to opravdu těžké. Teď se ten hokej tak hraje a my, i když tam také máme hráče, tak nám to tam nespadne. Třeba nějaká smolná teč, jako třeba u toho jejich třetího gólu. Soupeř pak už ani moc nenapadal, spíše se snažil hlídat střední pásmo.

Přesně jak říkáte, nebylo to tak úplně jednoznačné, ale Liberec byl zkrátka efektivnější, že?

Ano, jim to všechno klaplo. My jsme se tam více dostávali také. Pomohl by nám jeden gól, od kterého bychom se odpíchli dál, ale bohužel tam nepadl. Jeden gól a trochu by se změnil obraz té hry. Měli jsme tam i pár puků na brankovišti, doráželi jsme, píchali jsme do nich a nic, všechno marné.

S čím tedy nastoupíte do toho čtvrtečního duelu? Chcete vrátit sérii zpět do Liberce, potažmo do Boleslavi?

No jasně! Půjdeme do toho s tím, že v sérii rozhodně nechceme prohrát 4:0. Budeme to chtít urvat a vrátit to určitě k nim a pak se uvidí, co dál. Víme, že mají nějaký rekord, takže to snad není možné. Musíme jim to překazit.

Ano, je to třináctizápasová série výher v řadě (pokud počítáme i základní část)…

Třináctka bude šťastná pro nás. Já mám třináctku jako svoje šťastné číslo, takže to zkrátka musí skončit. Třináct a dost!

Děkujeme za rozhovor.

Kompletní rozhovor s obráncem Bruslařů Ctiradem Ovčačíkem najedete v bulletinu čtvrtého semifinálového duelu mezi Mladou Boleslaví a libereckými Tygry.