BK MLADÁ BOLESLAV

O Dominiku Skořepovi vyjde knížka!

7. 5. 2016
Autor: Klub
M l. B o l. – Příběh osmnáctiletého hokejisty BK Mladá Boleslav Dominika Skořepy upoutal pozornost široké veřejnosti. A také sportovního redaktora Radiožurnálu Pavla Petra, jehož hlas pravidelně na rozhlasových vlnách můžete právě z hokejových zápasů slyšet. Rozhodl se proto Dominikův příběh zdokumentovat. Světlo světa tak už brzy spatří knížka Nejtěžší zápas Dominika Skořepy.

Křest knížky se uskuteční 10. a 11. června ve sportovní hale v Benátkách nad Jizerou, a to v rámci charitativního florbalového turnaje. Zapojí se do něj řada známých osobností ze světa sportu i kultury. Vidět budou na palubovce také zástupci BK Mladá Boleslav, kteří akci pro Dominika svou aktivní účastí podpoří. Zatím je možné uvést jména jako Tomáš Hyka, Radan Lenc, Jan Růžička nebo Ivan Ďurač. Definitivně jasno bude až před samotnou akcí.

A knížka? „Dominikův příběh mě skutečně zaujal. Oslovil jsem proto jeho i rodiče, jestli by do toho šli. Dostal jsem souhlasnou odpověď a tak jsem se do toho mohl vrhnout,“ popsal zrod publikace Pavel Petr. Prozradil také, co všechno knížka nabídne. „Výpověď prakticky všech zainteresovaných o tom, co se stalo. Nechybí hasiči, rehabilitační pracovníci z Kladrub a samozřejmě celá rodina. Bez popisu události, jak to viděli právě oni, by to nešlo. V žádném případě nebyl úmysl nabídnout bulvární pohled na věc. Ale nabídnout to, co se skutečně stalo, přiložit i fotografie a hlavně popsat následující týdny a měsíce od nehody až do období na začátku dubna, kdy Dominik už bez problémů zvládl chůzi o berlích.“

Knížka se přímo na akci bude prodávat za 200 korun, polovina z této částky připadne Dominikovi. Jemu také bude určen výtěžek charitativního florbalu a dražby dresů. BK Mladá Boleslav právě do dražby věnuje podepsaný dres svého kapitána a v současnosti manažera Davida Výborného.