BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Žejdl se vrací do Boleslavi, nováčci jsou Najman a Kousal

30. 5. 2016
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Původně avizované jméno střelce, který měl do Mladé Boleslavi přijít, nakonec nevyšlo. Jakub Valský měl o Bruslařský klub zájem, pokud by zůstával v české nejvyšší soutěži, jenže nakonec dal přednost KHL v podobě Slovanu Bratislava. Nevyjde-li ale jedno, většinou náhoda otevře dvířka jinde. Na trhu se totiž posléze objevil v Boleslavi dobře známý Lukáš Žejdl! V loňské sezoně v Mladé Boleslavi hostoval od začátku září do začátku prosince z Třince a zástupci Bruslařského klubu poté naznačovali, že je jeho návrat do dresu Ocelářů mrzí, a že doufají, že v Boleslavi neřekl své poslední slovo. Přání se stává skutečností a Lukáš Žejdl přichází mezi Bruslaře na roční hostování.

Rodák z Mostu, který hokejově vyrostl v Litvínově a poté se nejvíc prosadil na Slavii, má na svůj věk bohaté zkušenosti. S Třincem dokonce došel v sezoně 2014/2015 až do finále, v juniorských kategoriích nesčetněkrát oblékl reprezentační dres. Ve své loňské boleslavské štaci si připsal v šestadvaceti zápasech 5 branek a 7 asistencí. Lukáš Žejdl už v neděli stačil odjet na soustředění Bruslařů do Špindlerova Mlýna.

Mladá Boleslav má krom toho ještě další dva nováčky. Jde o mladíky z celku Dukla Jihlava – Pavla Kousala a Ondřeje Najmana. Oba forvardi v letošním roce oslaví osmnácté narozeniny a oba jsou považováni za hráče s velkým příslibem do budoucna. Kousal i Najman jsou pravidelnými členy českého reprezentačního výběru, zatím největší mezinárodní akcí pro ně byla účast na Mistrovství světa do 18 let ve Spojených státech.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav