BK MLADÁ BOLESLAV

Nejsou vidět, ale bez nich by to nešlo aneb představujeme zákulisí zápasů

3. 7. 2016
Autor: Redakce
M l. B o l. – S prázdninami přinášíme na našich webových stránkách nový seriál s názvem “Nejsou vidět, ale bez nich by to nešlo“. Redakce klubového webu postupně představí práci různých osob zajišťujících hladký chod mistrovských zápasů boleslavských hokejistů. Těšte se na autentický projekt a poznejte z blízka práci rozhodčího, režiséra, statistika, redaktora či fotografa. Startujeme už tento čtvrtek 7. července!

Velice důležitou roli při mistrovských zápasech od utkání žákovských tříd až po extraligu mužů hrají rozhodčí ledního hokeje z Mladé Boleslavi, kteří se během zápasů nacházejí v takzvaném boxu naproti střídačkám. V boxu pracují dva dohlížitelé trestných lavic, časoměřič, zapisovatel, vedoucí boxu a samozřejmě hlasatel. Zajímá vás jejich práce podrobně? A co vůbec všechno obnáší? Jednoho rozhodčích se na to a mnohem víc zeptá redaktorka Zdena Bobková.

Součástí každého extraligového zápasu A týmu musí být také videorozhodčí. Zajímá vás, v jakém místě na zimním stadionu se nachází? A kdo mu vůbec pomáhá a zajišťuje hladké telefonické spojení s boxem trestoměřičů? Onou osobou, která není vidět, ale nevynechá žádný z domácích zápasů A týmu, je Lukáš Horák. I on o své pracovní náplni prozradí víc exkluzivně pro klubový web.

Součástí zápasů A týmu jsou také pracovníci společnosti eSports.cz, kteří přináší čerstvé zpravodajství na tento web nebo píší on-line přenosy. Zdena Bobková je jednou z nejvytíženějších redaktorek, mnohdy navštěvuje i venkovní zápasy napříč republikou, kvůli kterým často tráví hodiny času ve vlacích nebo v autě na cestách. Nejen o náplni práce hokejového redaktora si s ní popovídá šéfredaktorka Jitka Čechová.

Spoustu práce musí během zápasů odvádět především fotograf klubu. Pokud se hraje domácí mistrovský zápas A tým, tak fotograf Jan Pavlíček jde většinou spát až mezi posledními členy redakce pozdě v noci. Jeho náplní je focení průběhu zápasu včetně soutěží. Někdy fotí i významnější tréninky či marketingové akce. Spolu s redaktorem webu bezprostředně po utkání zpracovává videorozhovory s hráči, konkrétně je natáčí a stará se o technickou stránku věci. Nejen o těchto tématech bude další díl seriálu s Janem Pavlíčkem, fotografem klubu.

Novinkou ve ŠKOENERGO Aréně se od začátku uplynulé sezóny staly světelné obrazovky, na kterých je promítán obraz hry, reklamy a další zábavné prvky. Za tímto projektem však stojí tým lidí, který připravuje jejich obsah a stará se také o technickou stránku věci. Šéfem tohoto týmu je Martin Wolf, který zastává práci režiséra. Více o tom, co všechno obnáší zábava diváků na stadionu pomocí obrazovek, prozradí rozhovor s již zmiňovaným Wolfem.

Důležitým týmem při zápasech Tipsport extraligy jsou i statistici, kterých je na novinářské tribuně hned šest. Dva měří čas hráčů na ledě, dva dělají střely na branku, další vhazování a hity. Vedoucím této skupiny je Václav Nocar. I na rozhovor s ním se těšte během července.

Nenechte si tedy ujít unikátní seriál s názvem „Nejsou vidět, ale bez nich by to nešlo!“ Startujeme už tento čtvrtek 7. července.