BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čeká náročný trip, ve třech dnech stihnou Bělorusko a Švédsko

15. 8. 2016
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Něco takového v Mladé Boleslavi ještě nebylo. Dlouholetá práce Bruslařů, ať už hráčů, realizačního týmu nebo členů vedení, přinesla své ovoce a hokej z města automobilů stoupá zas o něco výš. Evropská Liga mistrů, či chcete-li v originále Champions League, přinese Mladoboleslavským spoustu nových zkušeností – a to nejen na ledě. Tvrdou zkouškou prochází i vedení klubu, které muselo takřka do poslední minuty naplánovat náročnou třídenní cestu, a také členové realizačního týmu, kteří si nepochybně sáhnou na dno svých sil, jenom aby Bruslaři měli co možná nejlepší podmínky ke hře i odpočinku.
Bruslaři se v pondělí objevili také na "poli diplomatickém", v pražské Síni slávy českého hokeje totiž proběhla oficiální tisková konference k začátku letošního ročníku CHL. "Jsme rádi, že se můžeme účastnit, pro Mladou Boleslav to je velký krok. Určitě chceme postoupit co možná nejdál, nejen pro mladé hráče je to cenná zkušenost s mezinárodním hokejem," řekl sportovní manažer David Výborný.

Když se Mladoboleslavští dozvěděli los své skupiny, padly hned dvě zásadní otázky – nutnost letět, což by při bližších destinacích, které byly také teoreticky ve hře, nebylo nezbytné, a pak obstarat nezbytná víza pro cestu do Běloruska. Právě víza se ukázala být trochu oříškem, hlavně z hlediska administrativy nejde za tak vysokého počtu lidí o žádnou snadnou záležitost. Ale nakonec se zadařilo a všichni boleslavští „žadatelé“ dostali povolení vyrazit na severovýchod. Postupem času se také „rozseklo“ cestování, Bruslaři poletí vlastním letadlem pro 33 osob. Rozhodla prakticky totální nemožnost plynule v tak krátkém časovém horizontu navázat běžnými linkovými spoji.

Jak už naznačil trenér František Výborný v preview k úvodnímu zápasu s Minskem, je Liga mistrů náročnou finanční záležitostí, a tak bylo nutné kalkulovat nejen s časy přeletů, lokalitami přespání, ale i velikostí letadla. A tak padlo další náročné rozhodnutí – totiž že trojice členů realizačního týmu vyrazí s většinou výstroje tranzitem napříč Polskem do Minsku a posléze se v litevském přístavu Klaipéda nalodí na trajekt a přepluje do Švédska.

A jak tedy ve stručnosti vypadá náročný trip Bruslařů?

Pondělí

  • Odjezd tranzitu s kustodem Oldřichem Kopeckým, masérem Martinem Tondrem a trenérem brankářů Radkem Haasem.

Úterý

  • V časných ranních hodinách odjezd A týmu od zimního stadionu.
  • V 10 hodin odlet do Běloruska.
  • Přejezd na hotel a ubytování.
  • Odjezd na zimní stadion a odehrání zápasu.

Středa

  • Dopolední trénink A týmu.
  • Odjezd tranzitu do Švédska a odpolední volno A týmu.

Čtvrtek

  • Odjezd na letiště a odlet v 8:30 místního času.
  • Přílet do Švédska a okamžitý přesun týmu na zimní stadion.
  • Po zápase večeře, odjezd na letiště a odlet směr Česká republika.
  • Přílet cca 2 hodiny po půlnoci.

Nezapomeňme dodat, že hned v neděli 21. srpna poté hrají Bruslaři doma, hned zčerstva si střihnou odvetný zápas s Växjö Lakers. A budou potřebovat vaši podporu! Pojďme společně hokejové Evropě ukázat, kdo je Mladá Boleslav! Informace o vstupenkách najdete ZDE!