BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme zlepšit defenzívu, ví po prohře ve Švédsku Martin Látal

18. 8. 2016
Autor: Vojtěch Balon, Jitka Čechová
Växjö – Ani druhé utkání v Lize mistrů Bruslařům nevyšlo, tým z města automobilů tak bude muset proti Växjö a Minsku zabrat na domácím ledě, pokud chce pomýšlet na postup. „Nechceme už mít tolik vyloučených, naopak musíme zlepšit defenzívu. Stále máme na čem pracovat doufám, že to vylepšíme a vyhrajeme,“ řekl po prohře 3:7 na ledě Växjö autor jednoho z boleslavských gólů Martin Látal (na snímku).

Na sedmibrankový příděl to přitom zprvu vůbec nevypadalo, svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka dokázali v první třetině v obou případech smazat náskok soupeře. „I když se nám podařilo vyrovnat, Lakers nás přehrávali,“ přiznal po utkání Látal. „Moc jsme nevěděli, co od zápasu čekat, protože v CHL a proti takovému týmu jsme hráli poprvé. Nechceme se na to ale vymlouvat, byla to pro nás dobrá zkušenost, ale domácí hráli opravdu dobře. Lakers patří mezi nejlepší týmy ve Švédsku a to o něčem svědčí,“ dodal rychlonohý útočník.

Bruslaři se sesypali až v závěrečné dvacetiminutovce, co bylo důvodem? „Myslím, že ve třetí třetině už jsme to neměli v hlavách v pořádku, ale nejsem trenér, abych to hodnotil. Teď už se nemůžeme na nic vymlouvat,“ ví před nedělní odvetou Martin Látal. „Na odvetu se dobře připravíme. Nechceme už mít tolik vyloučených, naopak musíme zlepšit defenzívu. Stále máme na čem pracovat doufám, že to vylepšíme a vyhrajeme,“ burcoval.

Měl na výsledek zápasu vliv náročný třídenní trip? Cestování, neustálá změna prostředí... „Takový vliv to mít nemohlo, měli jsme solidní zázemí,“ nevymlouval se Martin Látal na poněkud náročnější podmínky. Radost mu udělali alespoň mladoboleslavští fanoušci, kteří vážili dlouhou cestu do Skandinávie. „Byli výborní. Vjel jsem na led a slyšel jsem, jak křičí “Mladá Boleslav”. Je super, že nás přijeli podpořit, bylo fajn je vidět i tak daleko od domova,“ přiznal osmadvacetiletý křídelník.

A co říká Látal o Champions Hockey League jako takové, když se soutěže stejně jako Bruslaři účastní vůbec poprvé? „Vždycky jsem si chtěl takovou soutěž vyzkoušet, ale neuvědomoval jsem si, že to obnáší tolik cestování. Na druhou stranu se člověk někam podívá a vyzkouší si, jak se hraje v ostatních ligách v Evropě, určitě je to dobrá zkušenost,“ dodal kladenský rodák na závěr.