BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři v úterý vyzvou plzeňské indiány!

29. 8. 2016
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Při pohledu na rozpis přípravných zápasů by se mohlo zdát, že si Bruslaři dali delší pauzu, ale zdání klame. Tým trenérů Výborného a Jelínka mezitím stihl odehrát tři utkání Ligy mistrů a jeden tréninkový zápas s Benátkami nad Jizerou, ve kterém ale nastoupilo hned několik hráčů A-týmu Mladé Boleslavi. V úterý 30. srpna se na led mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény chystá tým HC Škoda Plzeň. Pokud tedy nemáte v úterní podvečer žádný program, přijďte Bruslaře podpořit, start utkání je naplánován na tradičních 17:30!

Indiáni se v přípravě stále hledají, v CHL ale bodují

Doposud odehrál tým ze západočeské metropole pět přípravných utkání, z nichž dvě vyhrál poměrně přesvědčivě, když si po opatrném začátku poradil z Chomutovem 4:1 a svému ne příliš vzdálenému soupeři nadělil pořádnou gólovou nadílku 9:4. Hned v prvním přípravném utkání Plzeňští zaváhali s ruským Jekatěrinburgem 2:6, v nájezdech nestačili na Litvínov 2:3sn a neuspěli ani proti Pirátům, kterým podlehli 1:5.

Co se však indiánům daří velice dobře, to jsou zápasy hokejové Ligy mistrů. Svou misi v této mezinárodní soutěži začali Západočeši na ledě norského Stavangeru a blýskli se náramně, když domácímu celku nedali ani jeden důvod k radosti a díky třem vstřeleným brankám si zároveň přivezli domů i velice cenné body. Druhé utkání odehráli na ledě vítěze slovenské nejvyšší hokejové soutěže, týmu HC Nitra. Napínavý souboj rozhodla až třetí třetina a domácí si uhájili těsné vítězství 2:1. Další dva duely odehraje Plzeň začátkem září a v obou případech se bude jednat o duely domácí.

Změny v kádru před sezónou a příchod Kanaďana s indiánským jménem

V kabině indiánů se neodehrálo tolik změn, co v Mladé Boleslavi, přesto si pojďme ty nejdůležitější přiblížit. Ještě před začátkem sezóny 2016/2017 z kádru trenéra Michala Straky odešli útočníci Tomáš Pitule, kterého fanoušci Mladé Boleslavi mohou znát se sezóny 2012/2013, kdy za Bruslařský klub nastoupil v 17ti utkáních. V současné době mladý útočník podepsal ve francouzském Grenoblu. Zkušení útočníci Erik Hrňa s Jánem Sýkorovu odešli zpět do Třince. Z útočných řád byli rovněž propuštěni Michal Poletín a Mário Bližňák. Prvně jmenovaný zamířil do Chomutova a druhý do nedalekého Liberce. V obranných řadách ukončili s Plzní spolupráci Kristián Kudroč a Jakub Jeřábek. Oba hráči zamířili do zahraničí. Kudroč do rakouského Innsbrucku a Jeřábek do ruského týmu hrající KHL Vityaz Podolsk.

Naopak tým před sezónou posílili obránce Peter Čerešňák, který přišel z ostravských Vítkovic a hned tři útočníci – David Stach, jehož bývalým působištěm bylo Kladno a Jakub Koreis z brněnské Komety. Pro hokejové fanoušky je však možná „nejzvučnějším“ příchodem posila v podobě Kanaďana Coltona Yellow Horna, který stylově zapadne mezi indiánskou družinu. Jeho příjmení je totiž ryze indiánské a dalo by se volně přeložit jako „žlutý roh“.

Sestavy a výsledky posledních zápasů

BK Mladá Boleslav – Växjö Lakers
3:2sn (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 60. Orsava (Vampola, Trončinský), rozh. náj. Lenc – 6. Froberg (Netterberg), 19. Hennessy (Reddox, Everberg).
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný – Vampola, Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš, Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška, Musil.

HK Nitra – HC Škoda Plzeň
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Blackwater (Slovák, Ordzovenský), 48. Milam (Laliberté, Blackwater) – 22. Kratěna (Johnson).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Kadlec (A), Moravčík, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Schleiss – Hollweg, Koreis, Yellow Horn.