BK MLADÁ BOLESLAV

Skupina LM vrcholí, Bruslaři doma zabojují o naději proti Minsku!

5. 9. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Extraligová sezóna ještě nezačala, skupinová fáze hokejové Ligy mistrů už ale začíná vrcholit. V nadcházejících dnech se bude rozhodovat o postupujících týmech z jednotlivých skupin a naději na účast v šestnáctifinále mají i mladoboleslavští hokejisté, kteří v úterý 6. září od 18 hodin přivítají na domácím ledě Junosť Minsk.

Poslední zápas Bruslařů ve skupině ve znamení bitvy o naději!

Situace týmu z města automobilů před jejich posledním skupinovým mačem v Champions Hockey League není dvakrát růžová, ale zároveň ne beznadějná. Svěřence Františka Výborného a Mariana Jelínka čekal na úvod náročný trip po Bělorusku a Švédsku, ze kterého si neodvezli ani bod. V Minsku Středočeši padli smolně 3:4, ve Växjö schytali debakl 3:7. Loňského švédského mistra však parta kolem kapitána Jakuba Klepiše dokázala překvapivě zdolat v domácí odvetě, a to 3:2 po samostatných nájezdech.

Suma sumárum, Bruslaři mají na kontě dva získané body a proti Junosti budou muset bezpodmínečně zvítězit alespoň o dvě branky, aby v jejich prospěch hovořily vzájemné zápasy. To není vůbec nereálná představa, v Bělorusku srazila tým z města automobilů častá vyloučení a pokud se jich Bruslaři před vlastními fanoušky vyvarují, určitě budou mít naději na úspěch.

Na závěr však nutno dodat, že ani tři body a požadovaný brankový rozdíl by nemusel stačit. Junosť totiž po střetnutí v Mladé Boleslavi čeká ještě poslední zápas ve Växjö, kde běloruský šampion nebude moci ani v případě prohry v Boleslavi získat ani bod, aby se v tabulce nedostal právě před tým z města automobilů. Jak dramatické vyvrcholení skupiny nakonec dopadne? Tuto tajenku začneme luštit v úterý večer ve ŠKOENERGO Aréně, tak si to nenechte ujít!