BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, že jsme nedali víc gólů, litoval po zápase s Minskem Jiří Kurka

6. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Úterní zápas s Minskem nabídl hezkou hokejovou podívanou. Ačkoliv Bruslaři vedli už 3:0, díky dvěma vyloučeným hráčům najednou museli hrát ve třech. Z toho Junosť vytěžila dvě branky, které rozhodly o tom, že po Växjö Lakers postupuje ze skupiny L právě běloruský Minsk. Za utkáním se ohlédl vicemistr Extraligy juniorů z roku 2015 Jiří Kurka (0+1), jenž strávil uplynulou sezónu v dresu Benátek, nyní bojuje o místo v extraligovém kádru Mladé Boleslavi.

Utkání dopadlo nakonec smolně pro Mladou Boleslav i přesto, že vyhrála. Smůla se začala zimnímu stadionu lepit na střechu už krátce po čtrnácté hodině, kdy vypověděl službu jistič v trafostanici u malé haly. "Člověka to trochu rozhodí, když před zápasem nejde elektřina. Nejsme na to zvyklí. Snažili jsme se to ale nevnímat a maximálně se koncentrovat na zápas, do kterého jsme vstoupili relativně dobře," ohlížel se za startem utkání Jiří Kurka.

Boleslavští hokejisté rozehráli druhou třetinu na jedničku, vedli dokonce už 3:0. Pak si však sami zkomplikovali situaci hned dvěma menšími tresty zároveň, které je stály případnou naději na postup ze skupiny L. Minsk totiž následně dvakrát skóroval. "Teď zpětně už se s tím bohužel nedá nic dělat, samozřejmě to ale hodně mrzí. Potom jsme se snažili přidat ještě nějaký gól, jenže to bohužel nevyšlo," mrzelo odchovance Mladé Boleslavi, který nastupuje s tradičním číslem 11 na dresu.

Dvaadvacetiletý obránce strávil minulou sezónu v dresu prvoligových Benátek nad Jizerou, přičemž si v rámci střídavých startů odskočil na několik duelů i do extraligové Mladé Boleslavi. Jak to bude v další sezóně, zatím Kurka neví. "Zda se vrátím do Benátek, nebo zůstanu tady, musí rozhodnout trenéři. Záležet bude hlavně na mých výkonech a na tom, zda se jim budu hodit do sestavy."