BK MLADÁ BOLESLAV

Poprvé doma! Po famózním obratu v Hradci Bruslaři přivítají Olomouc

10. 9. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Nový ročník Tipsport extraligy hokejisté Mladé Boleslavi započali skvělým obratem v Hradci Králové. Na ledě loňského čtvrtfinálového soka Bruslaři prohrávali 0:3 a 1:4, nakonec ale zvítězili 5:4 po prodloužení! Nyní se svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka pokusí udržet na vítězné vlně i před vlastními fanoušky, v neděli 11. září od 17:30 totiž ve ŠKOENERGO Aréně změří síly s HC Olomouc!

Olomoučtí hokejisté se v loňské extraligové sezóně stejně jako Bruslaři překvapivě probojovali přímo do čtvrtfinále play-off, narozdíl od týmu z města automobilů ale tam jejich cesta skončila. Hanáci proti favorizované Plzni bojovali statečně, nakonec ale vypadli poměrem 1:4 na zápasy. V létě se kádr vedený trenérem Zdeňkem Venerou mírně obměnil. Z Komety se na Hanou vrátil David Ostřížek, z Vítkovic se o pár desítek kilometrů na zápas přesunul Petr Strapáč, na zkoušce si plnohodnotnou smlouvu vybojoval exkladenský Jan Eberle.

Ještě před koncem minulé sezóny bylo jasné, že v Olomouci nebude pokračovat brankář Tomáš Vošvrda, jenž nově chytá v německém Bayreuthu. Pozici dvojky za neotřesitelnou jedničkou Branislavem Konrádem kohouti zaplnili velezkušeným Martinem Falterem z Komety. „Situace je daná. V přípravě jsme si zápasy rozdělili, ale do sezony vstupuje jako brankář číslo jedna Braňo. Já se budu snažit být připravený, až přijde moje chvíle," netlačí se sympatický gólman na post jedničky.

Sérii přípravných duelů Olomoučtí odstartovali jednoznačnou výhrou 6:0 v Jihlavě, pak jako by jim ale došel střelecký prach, Venerova parta totiž prohrála pětkrát v řadě. Poté se Hanáci zase zvedli a po triumfech nad Hradcem a Zlínem si v generálce na novou sezónu dvakrát poradili s Trenčínem, aniž by sami inkasovali.

Narozdíl od Bruslařů se Olomouckým v prvním kole nepodařilo bodovat, Mora před necelými pěti tisícovkami fanoušků doma podlehla Litvínovu 1:3. „Začali jsme přesně tak, jak jsme nechtěli. Dostali jsme rychlý gól, pak druhý a zbytečně jsme je dostali na koně. Litvínov pak hrál jen to, co potřeboval. Nám se opět ani přesilovky nedařily a gól jsme dali až na konci z powerplay, což už bylo moc pozdě,“ mrzelo v rozhovoru pro olomoucký klubový web Petra Strapáče.

Navlékne tým z města automobilů druhý vítězný korálek ze dvou zápasů? Navštivte v neděli ŠKOENERGO Arénu a dozvíte se to jako první!

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Lukáš – T. Voráček, Stříteský, Štich, Trončinský, Kurka, Hanzlík – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Pabiška, Urban, Pacovský – Jonák, Vampola, Látal – Lenc, Žejdl, Orsava.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík (C), Skrbek, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek – Holec, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Fořt, Herman, Burian.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 10.9.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 2. kolo HC Olomouc
5. místo, 2 body umístění 13. místo, 0 bodů
5:4 skóre 1:3
5:4p (Hradec) nejvyšší výhra -
- nejvyšší prohra 1:3 (Litvínov)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
50 % využití přesilových her 0 %
3 góly v přesilových hrách 0
0 góly v oslabeních 0
Tomáš Urban, 3 body nejproduktivnější hráč Jan Knotek, Miroslav Holec, oba 1 bod
Tomáš Urban, 2 branky nejlepší střelec Jan Knotek, 1 branka
Matěj Stříteský, Dominik Pacovský, oba 2 asistence nejlepší nahrávač Miroslav Holec, 1 asistence
Tomáš Urban, Tomáš Voráček, oba +2 nejlepší hráč v +/- Jan Knotek, Miroslav Holec, Marek Laš, všichni +1
Marek Trončinský, -2 nejhorší hráč v +/- Jan Eberle, Tomáš Houdek, David Ostřížek, Petr Strapáč, Robin Staněk, všichni -2
Marek Trončinský, 25 minut nejtrestanější hráč Jan Eberle, 2 minuty
David Štich, 9 bodů Radegast index Marek Laš, 4 body
Jan Lukáš 88,57 % úspěšnost brankářů Branislav Konrád 88,24 %
Jan Lukáš 3,87 průměr inkasovaných gólů na zápas Branislav Konrád 2,00