BK MLADÁ BOLESLAV

Ztratit třígólové vedení? To přece nejde, zlobil se Roman Will

5. 3. 2008
Autor: Lucie Mužíková, Michal Miškovský
P l z e ň – Zimní stadion v Plzni zná jako své boty, ale tentokrát na tamní led vyjel v roli hosta. Řeč je o Romanu Willovi, gólmanu mladoboleslavských dorostenců, který v průběhu této sezony zamířil do Bruslařského klubu. Návrat na západ Čech v rámci čtvrtfinále play-off extraligy dorostu mu však pořádně zhořkl především ve druhé polovině zápasu, kdy Boleslavští ztratili třígólové vedení a prohráli 3:4. “Kluci hráli v první i druhé třetině dobře. Jenže když chceme něco dokázat, nemůžeme pustit zapás za stavu 3:0,“ je jasné Willovi.

Bránu Mladé Boleslavi stráží od ledna letošního roku. “Chytat proti kamarádům bylo takové divné. Dokonce jsem se občas potýkal se špatnou orientací. Když jsem viděl u puku plzeňského hráče, chvilku jsem si říkal, že je to tak v pořádku. Ale pak jsem si to včas uvědomil,“ prozradil.

Západočeši na něj dlouho nevyzráli i když sám přiznal, že věděli, jak na něj. “Ale i my věděli, jak na ně,“ dodal.

Jako zlomový bod úterního duelu považuje dvě inkasované branky v rychlém sledu v závěru prostřední dvacetiminutovky. “Položili jsme se a pak už to bylo špatné,“ řekl gólman.

Odvetné utkání se hraje v Mladé Boleslavi ve čtvrtek. Co musí Středočeši zlepšit? “Především disciplínu. Nemůžeme mít tolik vylučovaných,“ dodal závěrem.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav