BK MLADÁ BOLESLAV

Po dvou dnech opět doma! Do Mladé Boleslavi přijíždí Litvínov

17. 9. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Už dva dny po domácím vítězstvím nad Zlínem se mladoboleslavští hokejisté představí znovu ve ŠKOENERGO Aréně, do města automobilů tentokrát zavítá HC Verva Litvínov. Chemikům se minulá sezóna vůbec nepovedla a svěřenci Radima Rulíka by na ni co nejraději zapomněli, ani na začátku nového ročníku se ale Vervě nedaří podle představ. Vybojují Bruslaři druhou výhru v řadě? Přijďte se přesvědčit osobně, začínáme v neděli 18. září od tradičních 17:30!

Po titulu přišlo vystřízlivění, Litvínov se zachraňoval až v baráži

Mladá Boleslav vs Litvínov

Říká se tomu mistrovská kocovina a Litvínov by o ní mohl vyprávět. Hübl, Lukeš a spol. se totiž v potitulovém ročníku zuby-nehty zachraňovali až v nepříjemné baráži, o které by v Mladé Boleslavi mohli vyprávět. Loni se vůbec nedařilo ani poraženému finalistovi z Třince, to už je ale jiný příběh. Vedení Vervy v létě zachovalo trpělivost a ponechalo jádro litvínovského kádru pohromadě. Výraznějšími posilami jsou pouze ze zámořské AHL se do našich luhů a hájů navrátivší Richard Nejezchleb a také norský reprezentant Daniel Sörvik, jenž minulý ročník strávil ve švýcarském druholigovém Küsnachtu, přitom ještě o rok dříve patřil v dresu Valerengy k nejlepším obráncům norské ligy a ve 45 zápasech si připsal neuvěřitelných 58 bodů!

V letní přípravě se Severočechům příliš nedařilo, z jedenácti duelů dokázali zvítězit pouze čtyřikrát, z toho jednou proti výběru Polska a jednou proti německému Weisswasseru. V generálce na extraligovou sezóny Verva v rámci prestižního podkrušnohorského derby změřila síly s Chomutovem, na Piráty ale nestačila poměrem 1:3.

Na úvod nového ročníku dokázali svěřenci Radima Rulíka vyloupit olomoucký led, pak ale přišlo vystřízlivění. Litvínov prohrál se Zlínem, Třincem a v pátek nezvládl ani další derby s Chomutovem. Tradiční opory Viktor Hübl a František Lukeš se sice činí, Vervě ale chybí bodový příspěvek od dalších formací. „V tomhle utkání nám chybělo úplně všechno. Měli bychom chodit víc do brány, být víc na puku, a pak věřím, že ty góly dáme. Předchozí zápasy nebyly špatné, měli jsme na ně doma v derby navázat, ale stálo to za nic, nedá se nic dělat,“ přiznal po derby Hübl, autor pěti kanadských bodů ve čtyřech extraligových kláních.

V rámci měsíční zkoušky působí pod Krušnými horami jeho bratr Jaroslav Hübl, jehož si fanoušci Mladé Boleslavi mohou pamatovat ze sestupové sezóny 2011/2012. Verva kromě Hübla pozvala na zkoušku i Tomáše Halásze, vedení tímto reagovalo na dlouhodobé onemocnění Michaela Petráska. Třetím zkušeným gólmanem do party je veterán Marek Pinc, jenž ale zatím působí jen v prvoligovém Mostě. Brankářskou jedničkou zůstává Jaroslav Janus, který zatím pustil do branky jen Halásze, ten ale příliš nepřesvědčil. Dostane v Mladé Boleslavi šanci Jaroslav Hübl, nebo brankoviště Vervy znovu obsadí Janus?

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Tarkki (37. Lukáš) – Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Kučný, Hanzlík, Štich, Pastor – Pospíšil, Vampola (C), Pacovský – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Urban, Jonák – Orsava, Žejdl, Ďurač.

HC Verva Litvínov: Janus – Kubát, Gula, Z. Sklenička, F. Pavlík, Sörvik, Pavelka, Kokeš – Lukeš, V. Hübl, Reichel – Nejezchleb, R. Hanzl, M. Hořava – Trávníček, J. Černý, Martynek – T. Doležal, M. Hanzl, Jurčík.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 18.9.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 5. kolo HC Verva Litvínov
9. místo, 5 bodů umístění 11. místo, 3 body
11:15 skóre 9:13
5:4 (Zlín) nejvyšší výhra 3:1 (Olomouc)
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 3:6 (Zlín)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
23,53 % využití přesilových her 11,11 %
4 góly v přesilových hrách 2
0 góly v oslabeních 0
Tomáš Urban, Tomáš Hyka, oba 4 body nejproduktivnější hráč Viktor Hübl, František Lukeš, oba 5 bodů
Tomáš Urban, Tomáš Hyka,
Petr Vampola, všichni 2 branky
nejlepší střelec Viktor Hübl, 3 branky
Dominik Pacovský, 3 asistence nejlepší nahrávač František Lukeš, 3 asistence
Tomáš Voráček, +5 nejlepší hráč v +/- Martin Kokeš, Michal Trávníček
Rostislav Martynek, všichni +1
Marek Trončinský, -4 nejhorší hráč v +/- Robin Hanzl
Miroslav Hořava, oba -3
Marek Trončinský, 29 minut nejtrestanější hráč Tomáš Doležal, 25 minut
David Štich, 28 bodů Radegast index Michal Trávníček, 20 bodů
Tuomas Tarkki 86,21 %
Jan Lukáš 88,78 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Janus 90,83 %
Tomáš Halász 83,33 %
Tuomas Tarkki 5
Jan Lukáš 3,38
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Janus 2,73
Tomáš Halász 3
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav