BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, že jsme nevyužili přesilové hry, litoval po zápase Matěj Stříteský

18. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Ačkoliv v první třetině působili Bruslaři aktivnějším dojmem a poté, co se dostali do vedení, to vypadalo, že vše směřuje k tříbodovému zisku. Litvínov však během 16 sekund dokázal otočit na 1:2. Nakonec utkání dospělo za stavu 3:3 až do prodloužení, ve kterém zvítězila VERVA. Někdejší litvínovský hráč Matěj Stříteský (na snímku) po utkání vyzdvihl výkon Severočechů a naopak zmínil špatné přesilovky ze strany domácích.

Hokejisté Mladé Boleslavi se sice dostali ještě krátce před příjezdem premiéra Bohuslava Sobotky na stadion do vedení 1:0, v závěru první třetiny o něj však přišli. Na vině bylo další z mnoha oslabení. "Je to dlouhodobé téma. Trápí nás stupidní fauly a stává se, že skoro jednu třetinu hrajeme v oslabení. Je to téma, o kterém stále mluvíme, chceme se faulům vyvarovat, protože víme, že nás to stojí hodně sil," uvědomoval si po nedělní těsné prohře Stříteský.

Někdejší obránce Mostu či Litvínova ocenil hru mistra TELH z roku 2015. "Litvínov bych určitě za outsidera nepovažoval. Předvedl velkou sílu v přesilovkách a těžko se nám dostávalo i do zakončení, kolem branky hrají velice disciplinovaně."

Boleslavští mohli v závěru rozhodnout ve dvou přesilových hrách, ale neučinili tak, což mrzelo na pozápasové tiskové konferenci i hlavního trenéra Mariana Jelínka: "Soupeř si ten druhý bod zaslouženě vzal, protože my jsme měli rozhodnout v závěru utkání z přesilových her. Ale to jsme si téměř nevytvořili žádnou gólovou šanci, takže se o ty body sami nechali připravit." Neúspěch v přesilových hrách trápil i dost vytěžovaného obránce Matěje Stříteského. "Hráli jsme ty přesilovky hodně staticky. Jeden hráč má puk a ostatní stojí a koukají na něj, co s ním udělá. Dnes to ale mají týmy v oslabení velice propracované. Málokdy se podaří zakončovat do prázdné branky. Tento týden se na přesilovky určitě zaměříme, protože je to stěžejní bod, který rozhoduje," uvědomuje si odchovanec legendárního vsetínského hokeje.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav