BK MLADÁ BOLESLAV

Indiáni pořádají nájezd na ŠKOENERGO Arénu, odolá?

26. 9. 2016
Autor: Daniel Langer
Ml. Bol. - Po dlouhých devíti dnech se Bruslaři opět představí na domácím ledě, soupeřem jim bude HC Škoda Plzeň. Indiáni se vydali na válečnou stezku, začátek sezóny je totiž nezastihl v ideálním rozpoložení. Západočeši nelibě sčítají bodové ztráty a neútěšný je i pohled na extraligovou tabulku. Plzeňští jistě udělají vše proto, aby umenšili tento deficit a domů si odvezli co nejvíce bodů. Ubrání boleslavští hokejisté svou pevnost? To zjistíme v úterý 27. září od tradičních 17:30!

Indiáni na extraligové ztezce tápou

Yellow Horn
Plzeň nemá indiána jen ve znaku, ale i na ledě. Colton Yellow Horn přišel na západ Čech ze Znojma.

Svěřenci trenéra Straky si jistě představovali lepší start do soutěže. Čtyři body po šesti kolech není výsledek, se kterým by mohl tým aspirující na účast v play-off být spokojen. Pravda, Západočeši neměli úplně jednoduchý los. Kometa, Třinec, Liberec a poněkud překvapivě i Chomutov patří letos mezi celky, které budí respekt. V posledním kole se ale Plzeň mohla zlobit jen sama na sebe, když prohospodařila tříbrankové vedení a nakonec brala s Olomoucí jen bod.

Jediné vítězství tak přišlo na kluzišti Zlína. Plzeňané nemají problém se střílením branek. Se šestnácti přesnými zásahy patří mezi průměr ligy a tato statistika by jim měla zajistit postavení v klidném středu tabulky. Nefunkční defenziva ale úterního soupeře Mladé Boleslavi strhává do dolních pater. Jen o jednu branku více totiž inkasovalo v tomto směru nejhorší mužstvo soutěže, kterým jsou Karlovy Vary.

Bruslaře výsledkově sráží častá oslabení

Ani Bruslaři nemají příliš mnoho důvodů k jásotu, sedm bodů z posledních tří kol ale přeci jen zmírnilo prohlubující se vrásky ve tvářích fanoušků z města automobilů. Velkou bolestí Středočechů je ale nadále vylučování, respektive bránění následných oslabení. V tomto směru jsou Bruslaři bohužel s velkým náskokem nejhorší.

Forma boleslavských hokejistů má ale vzestupnou tendenci. V počátku sezóny chaotická obrana se začíná srovnávat a s tím rostou i procenta úspěšnosti brankáře Lukáše. V útočné pásmu řádí obnovené trio Hyka - Musil - Lenc. Bude to svěřencům Františka Výborného a Mariana Jelínka stačit na body i tentokrát, nebo najdou ztracenou pohodu Plzenští? Přijďte se v úterý přesvědčit sami!

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Kučný, Trončinský, T. Voráček, Stříteský, Štich, Hanzlík, Pastor – Lenc, Musil, Hyka – Pacovský, Klepiš (C), Látal – Žejdl, Vampola, Orsava – Urban, Pospíšil.

HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – P. Kadlec, D. Sklenička, Pulpán, Čerešňák, Moravčík (C), Kubka – T. Svoboda, Hrnka, Kratěna – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Koreis, Yellow Horn – Schleiss, Lev, Suchý.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 27.9.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 7. kolo HC Škoda Plzeň
6. místo, 9 bodů umístění 12. místo, 4 body
19:21 skóre 16:23
5:2 (Vítkovice) nejvyšší výhra 2:1 (Zlín)
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 3:6 (Brno)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
19,35 % využití přesilových her 29,17 %
6 góly v přesilových hrách 7
0 góly v oslabeních 0
Tomáš Hyka, 7 bodů nejproduktivnější hráč Ondřej Kratěna, 5 bodů
Petr Vampola
Lukáš Žejdl, oba 3 branky
nejlepší střelec Dominik Kubalík,
Tomáš Svoboda, oba 3 branky
Tomáš Hyka, 5 asistencí nejlepší nahrávač Ondřej Kratěna,
Petr Kadlec, oba 4 asistence
Tomáš Voráček, +5 nejlepší hráč v +/- Petr Kadlec, +1
Dominik Pacovský,
David Štích, oba -2
nejhorší hráč v +/- Miroslav Indrák, -6
Marek Trončinský, 31 minut nejtrestanější hráč Branislav Kubka, 20 minut
David Štich, 37 bodů Radegast index David Sklenička, 22 bodů
Jan Lukáš 90,06 %
Tuomas Tarkki 86,21 %
úspěšnost brankářů Matěj Machovský 88,54 %
Patrik Polívka 89,47 %
Jan Lukáš 3,23
Tuomas Tarkki 5
průměr inkasovaných gólů na zápas Matěj Machovský 3,72
Patrik Polívka 3,20