BK MLADÁ BOLESLAV

Při oslabení jsem měl dost sil, na soupeře jsem si věřil, říká Jan Lukáš

27. 9. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Tři pěkné branky stačily Bruslařům k tomu, aby otočili nepříznivý průběh zápasu s Plzní, která od 6. minuty vedla. Bruslaře zdobil týmový výkon podpořený výborně chytajícím Janem Lukášem, který podržel domácí při dvojnásobném oslabení i při power-play.

Brankář Jan Lukáš prožil v zápase s Plzní místy dost krušné chvíle. Například oslabení tři proti pěti. V tom však Bruslaři vůbec neinkasovali. Dost možná právě zásluhou toho, že si gólman proti soupeři věřil. "Měl jsem docela dost síly a cítil jsem, že máme na to, abychom to oslabení zvládli. Tu pasáž jsme paradoxně odehráli dobře, jen jsme tam bohužel dvakrát nešťastně faulovali," ohlížel se za posledními minutami zápasu olomoucký odchovanec.

Už se zdálo, že utkání skončí výsledkem 3:1, jenže v momentě, kdy do konce základní hrací doby zbývalo 68 sekund, podrazil Tomáš Voráček ujíždějícího Jaroslava Kracíka. Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení a to plzeňský kanonýr proměnil. "Moc jsem netušil, co Kracík během nájezdu vymyslí, čekal jsem, že mě trefí, ale to se bohužel nestalo. Říkal jsem si, že možná zamíří mezi nohy, nakonec zamířil jinam a proměnil to," ohlížel se za snížením Plzně třiadvacetiletý brankář. Stav 3:2 však v konečném součtu Bruslaře vůbec nemusel mrzet. Znamenalo to pro ně totiž další tři body do tabulky.