BK MLADÁ BOLESLAV

Na Vary! Bruslaři na západě Čech zabojují o třetí výhru v řadě

29. 9. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Už své osmé pokračování v pátek 30. září napíše hokejová Tipsport extraliga. Tým z města automobilů čeká duel proti výrazně omlazenému týmu HC Energie Karlovy Vary, úvodní buly bude v tamní KV Aréně vhozeno v 18 hodin. Vybojují svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka třetí výhru v řadě?

David Rittich a Radek Duda
...ani jeden z nich už v Boleslavi, respektive Karlových Varech nepůsobí. Zatímco David Rittich dostal nabídku z Calgary Flames, veterán Duda zkouší štěstí v Německu.

Zdá se, že Mladoboleslavští v posledních kolech nabírají formu. Po vítězství na ledě Vítkovic si Bruslaři toto úterý poradili i s Plzní, ačkoliv je znovu srazil nepovedený vstup do utkání. „Pokaždé začínáme jako přátelé u táborových ohňů, u kterého chybí už jen zpívající Honza Nedvěd,“ lamentoval na pozápasové tiskové konferenci Marian Jelínek. Bruslaři se spoléhají především na údernou letku ve složení Lenc - Musil - Hyka, která se proti indiánům postarala o dva ze tří gólů Boleslavských a třetí jmenovaný je dokonce s devíti body (3+6) na děleném druhém místě ligové produktivity!

Zatímco výše zmiňovaná formace Bruslařů v probíhajícím ročníku vstřelila už sedm gólů, celý tým Energie se v úvodních sedmi kolech zmohl jen na deset branek. Produktivita je momentálně Achillovou patou našeho dnešního soupeře, jemuž patří předposlední příčka v tabulce.

Dlouho nebylo jasné, zdali se Karlovarští vůbec účastní nového extraligového ročníku, nad zajištěním rozpočtu visel velký otazník. Energii po sezóně opustili zkušení harcovníci Bičánek, Hruška, Redlihs, Haščák, Gulaši, Huna či Marosz, nový trenér Jan Tlačil se tak musí spoléhat především na mladíky doplněné veterány Václavem Benákem, Vladimírem Sičákem, Václavem Skuhravým či Tomášem Harantem.

Zatímco karlovarští hokejisté budou v pátek odvracet hrozbu čtvrté porážky v řadě, svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka se pokusí vybojovat třetí výhru v řadě. Zápas můžete sledovat prostřednictvím TV Hokejka či textového onlajnu, tak si to nenechte ujít!

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Štich, Pastor, Kučný – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Klepiš (C), Pacovský – Orsava, Vampola, Žejdl – Pospíšil, Urban, Jonák.

HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Sičák, M. Rohan, Harant, Dujsík, Benák, Tomáš Dvořák – V. Tomeček, Skuhravý (C), T. Rohan – Stloukal, T. Rachůnek, Kindl – Kohout, Matuš, Gorčík – Flek, Gríger, Harkabus.

Statistiky

KV Aréna | 30.9.2016 18:00

HC Energie Karlovy Vary 8. kolo BK Mladá Boleslav
13. místo, 4 body umístění 4. místo, 12 bodů
10:27 skóre 22:23
3:1 (Olomouc) nejvyšší výhra 5:2 (Vítkovice)
0:7 (Třinec) nejvyšší prohra 1:5 (Brno)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
7,69 % využití přesilových her 20,59 %
3 góly v přesilových hrách 7
0 góly v oslabeních 0
Sebastián Gorčík, 4 body nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 9 bodů
Tomáš Dujsík, Václav Skuhravý, Jakub Flek, všichni 2 branky nejlepší střelec Petr Vampola, 4 branky
Sebastián Gorčík, 3 asistence nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 6 asistencí
Pat Mullane, +1 nejlepší hráč v +/- Tomáš Voráček, Pavel Musil, Tomáš Hyka, všichni +5
Tomáš Rachůnek, -10 nejhorší hráč v +/- David Štich, -3
Vladimír Sičák, Václav Skuhravý, oba 8 minut nejtrestanější hráč Marek Trončinský, 31 minut
Tomáš Harant, 18 bodů Radegast index David Štich, 41 bodů
David Honzík 89,55 %, Tomáš Závorka 78,57 % úspěšnost brankářů Jan Lukáš 90,40 %
Tuomas Tarkki 86,21 %
David Honzík 2,86, Tomáš Závorka 5,41 průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 3,03
Tuomas Tarkki 5,00