BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Voráček: Bušili jsme a šli jsme štěstí naproti!

10. 10. 2016
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Fanoušci a mnozí novináři čekali, jak a zda vůbec se Boleslav po páteční drtivé porážce na Spartě oklepe. A povedlo se! „Na Spartě to byl den blbec, styděli jsme se a chtěli jsme se tímto omluvit fanouškům. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ řekl s úlevou ihned po utkání obránce Mladé Boleslavi Tomáš Voráček, kterého jsme si pozvali na pozápasový rozhovor. On sám navíc odehrál svůj 400. extraligový zápas!

Mladoboleslavský bek v rozhovoru neskrýval smutek po páteční prohře. Ale jak sám uvedl, byl to výpadek a Bruslaři chtěli za každou cenu urvat proti Chomutovu vítězství. „Měli jsme tam vedení, ale potom se to ještě trochu zdramatizovalo, ale naštěstí to tam Vampy s Látošem (Petr Vampola s Martinem Látalem, pozn. red.) výborně sehráli a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ upozorňuje na závěr třetí třetiny, který se Bruslařům opravdu vyvedl.

„Nebylo tak tak úplně o kráse, ale pořád jsme bušili a snažili jsme se tomu štěstí jít naproti. A ono to tam spadlo,“ říká s úlevou mladoboleslavský obránce.

Chomutov je navíc velice silný ve svých přesilových hrách, ale paradoxně se proti Boleslavi v zápase vůbec neprosadil. Bruslaři velice dobře četli hru chomutovského celku a navíc jim nedali ani moc příležitostí. V oslabení hráli Bruslaři pouze dvakrát. Zato Chomutov dal domácím hned čtyři příležitosti a Bruslaři využili hned tu první. „Připravovali jsme se na ně, jako na každý zápas,“ komentuje Voráček dotaz směřující k nějaké speciální přípravě na pirátské přesilovky. „Naštěstí jich tolik v zápase neměli a kdy, tak jsme to tam dobře pokryli. Myslím, že jsme to zvládli,“ uzavírá po zápase spokojeně.