BK MLADÁ BOLESLAV

V pondělí začínají boje o samotné finále, přijede Kometa Brno!

9. 3. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Semifinále nekompromisně klepe na dveře. Hokejisté Mladé Boleslavi a Brna tak začínají pomalu připravovat výstroj a leštit brusle, vždyť zůstali mezi posledními čtyřmi nejlepšími týmy letošní sezóny! Z dvojice, která se toto pondělí 10. března a úterý 11. března představí na ledě Zlatopramen Arény a v pátek a sobotu poté v brněnské hale Rondo (tato utkání pochopitelně nemusí rozhodnout a série se může protáhnout), tak vyjde účastník letošního finále a případný kandidát na baráž. Obě utkání začínají v klasických 17:30 a k dispozici bude jak obvyklý on-line přenos, tak také přímý pohled na led pomocí kamery.

Celku Brna jsme věnovali poměrně velkou pozornost v jednom z dílů našeho krátkého seriálu, který jsme vám nabídli v době konání předkola, kdy měli mladoboleslavští hokejisté volno. Tento článek patřil do série "Představujeme největší soupeře" a přečíst si jej můžete zde.

Proto nemá příliš velký význam jmenovat všechna fakta týkající se Moravanů znovu. Pojďme se tak teď podívat jen na minulost docela nedávnou, na události, o kterých jsme v době psaní výše uvedeného článku ještě neměli ani tušení.

Kometa předkolo stejně Boleslavští nehrála, v základní části skončila druhá. Brusle tak tamější hokejisté obuli až v době čtvrtfinále, ve kterém vyfasovali soupeře ne právě snadného – Hradec Králové. Tato dvojice předvedla nejvyrovnanější sérii, o definitivním vítězství Brna musel rozhodnout až šestý zápas.

Za zmínku určitě stojí také statistiky play-off. Nejproduktivnějším hráčem je zatím Radek Dlouhý, který vstřelil už čtyři góly (4+1). Mezi tyčemi stál nejčastěji Kamil Jarina, který bez jedné minuty odchytal čtyři utkání s procentuální úspěšností 90,91 a 3,51 průměrnými góly na zápas.

Není pochyb o tom, že Mladá Boleslav nebude mít snadnou práci. Nicméně věřme, že všechna plus (nebo alespoň většina potřebná k vítězství) zůstanou na straně Středočechů. Přijďte podpořit svůj tým – NAŠI hokejisté potřebují NAŠI podporu! Spolu to dokážeme!