BK MLADÁ BOLESLAV

Ohlídali jsme si jejich klíčové hráče, těší Radana Lence

21. 10. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Podle očekávání byl duel Mladé Boleslavi s Hradcem Králové vyrovnaný. Přes to však Středočeši porazili rivala z východu Čech na svém ledě i počtvrté v řadě. Po většinu utkání vedli. Mountfieldu nedovolili inkasovat ani v závěrečné power-play, kde naopak Bruslaři rozhodli o vítězství pro svůj tým a připsali si tři body. Páteční duel a zároveň také vítězný vstup do druhé čtvrtiny Tipsport extraligy zhodnotil útočník Radan Lenc (na snímku).

"Věděli jsme, jak kvalitní kádr Hradec má. Cílem bylo především ohlídat si jejich nejlepší hráče, jako jsou Jaroslav Bednář nebo Richard Jarůšek. To se nám povedlo, protože se do větších šancí nedostali," byl po krátce po děkovačce s fanoušky spokojený útočník Radan Lenc.

Boleslavští hokejisté po většinu zápasu vedli, přesto vyšla druhá třetina lépe Mountfieldu. Podle pětadvacetiletého útočníka ale Bruslaři soupeře nepodcenili. "Soupeř začal hrát trochu jiný hokej než v první třetině, o něco jiný styl. Hradečtí nás přečetli a trochu se našemu stylu hry přizpůsobili. My jsme poněkud propadali v situacích dva na jednoho nebo tři na dva. Do třetí třetiny se nám to ale podařilo zlepšit."

"Závěr jsme si ohlídali, snažili jsme se to hrát co nejdále od naší branky, což se nám víceméně dařilo," uzavírá útočník, jenž si v zápase připsal asistenci u poslední branky Petra Vampoly při power-play.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav