BK MLADÁ BOLESLAV

Na Moru! Bruslaři mají Olomouci co vracet

22. 10. 2016
Autor: Jitka Čechová, Zdena Bobková
M l. B o l. – Mladoboleslavští mají před sebou nedělní duel na Hané. Čelit budou Kohoutům HC Olomouc. Hanákům se v posledních pěti kolech podařilo urvat pouze dva body. Proti nim budou stát Bruslaři, kteří se v posledním duelu proti Hradci zdá se našli a předvedli přesvědčivý a vyrovnaný výkon. V olomoucké Plechárně, neboli na Zimním stadionu Olomouc se začíná v neděli 23. října od 17:00! Pokud se nechystáte do Olomouce osobně, podpořte Bruslaře alespoň na dálku!

Slibný začátek, teď to Olomouci trochu skřípe

Zdálo se, že opatrný a spíše obranný hokej Olomouce ponese jeho tvořitelům ovoce. Mora v průměru prohrála jen jedno ze tří kol a to už nějaké ty body na její účet sypalo. Jak si detailněji přečtete níže, odnesla to i Mladá Boleslav.

Mladou Boleslav a Olomouc pojí i nedávná prvoligová minulosti. Na jaře 2014 společně postoupily do extraligy.

Jenže poslední dobou je všechno jinak. V posledních pěti kolech Olomoučtí nevyhráli, nestačili na Hradec, Zlín, Vítkovice, Kometu a naposledy Litvínov. Pravda, s prvně zmíněným a tím posledním brali alespoň bod za remízu. Buď jak buď, bodový přísun citelně vyschl, což Kohouty v součtu poslalo na momentálně desátou příčku tabulky. Osmnáct bodů znamená povážlivé balancování na hraně play-out.

Aktuální soupeř Boleslavi přitom rozhodně nic nepodceňuje. Na poslední, páteční kolo v Litvínově například vyrazil s předstihem už ve čtvrtek. „Není nám nic platné, že si vytváříme šance, když je neumíme přetavit v góly a poté především v body. Jedeme dál, nečeká nás nic lehkého. Musíme zabojovat,“ má jasno trenér Zdeněk Venera.

Olomouc sráží mizerné přesilovky i nevyužité šance

Olomouc není právě týmem střeleckých bukanýrů, a tak jejího nejproduktivnějšího hráče najdeme až na třiatřicátém místě hodnocení celé extraligy. Juraj Mikúš doposud nasbíral 9 kanadských bodů (6+3). Nejlepším střelcem týmu nicméně není, tuto „medaili“ si se sedmi trefami drží Jan Knotek.

Ne, síla Olomouci je někde trochu jinde. Důkazem je, že tým se drží na předních příčkách v bodování Radegast indexu. Coby tým je pátý, obránce Jan Jaroměřský je pak v individuálním hodnocení čtvrtý (na paty mu šlape boleslavský Hanzlík). Klec celkem spolehlivě stráží Branislav Konrád.

A v čem mohou být Bruslaři „relativně klidní“? V prvé řadě v přesilovkách. Ty má totiž Olomouc jednoznačně nejhorší v celé soutěži. Hrála už 56 přesilovek a jen sedm z nich dokázala přetavit v branku. Na druhou stranu Kohouti celkem dost faulují, vyfasovali už 240 minut, což je druhé nejvyšší číslo v extralize. Boleslav jim ale v tomto směru sekunduje, má jen o sedm minut méně.

Do Olomouce je to sice kus cesty, přesto ji ale zvažte – Bruslaři budou potřebovat vaši podporu!

Vzájemná utkání

Na letošní první domácí zápas Bruslaři nepochybně nevzpomínají v dobrém, na úvod se totiž před svými fanoušky právě neblýskli. A vinu na tom měla právě Olomouc, která Boleslavským na jejich vlastním ledě nedovolila ani jednu brankovou radost. Mora, známá svým defenzivním stylem hry, dokázala vést už v šesté minutě 2:0, načež postavila neprostupné zdi a tento stav udržela až do konce. Trefili se Jaroměřský a Skladaný.

Sestavy z posledního kola

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík (C), Matai, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, J. Mikúš – Burian, Ostřížek, Eberle – Skladaný, Herman, Fořt – Holec, Rác, Jergl

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Trončinský, Pastor – Látal, Vampola, Lenc – Hyka, Klepiš, Jiránek – Musil, Urban, Pabiška – Žejdl, Jonák

Statistiky

Zimní stadion Olomouc | 23.10.2016 17:00

HC Olomouc 15. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 18 bodů umístění 4. místo, 25 bodů
33:37 skóre 39:45
4:1 (Chomutov) nejvyšší výhra 5:2 (Vítkovice, Karlovy Vary)
3:5 (Kometa Brno) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
12,50 % využití přesilových her 17,91 %
7 góly v přesilových hrách 12
0 góly v oslabeních 0
Juraj Mikúš, 9 bodů nejproduktivnější hráč Petr Vampola
Tomáš Hyka, oba 11 bodů
Jan Knotek, 7 branek nejlepší střelec Petr Vampola, 7 branek
David Ostřížek, 7 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 8 asistencí
Miroslav Holec, + 5 nejlepší hráč v +/- Jiří Kučný
Tomáš Hyka, oba +4
Tomáš Houdek, -6 nejhorší hráč v +/- Jakub Klepiš, -5
Petr Strapáč, 39 minut nejtrestanější hráč Marek Trončinský, 37 minut
Jan Jaroměřský, 68 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 67 bodů
Branislav Konrád 91,39 %
Martin Falter 72,73 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 91,88 %
Tuomas Tarkki 80,85 %
Branislav Konrád 2,23
Martin Falter 9,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,73
TuomasTarkki 6,75