BK MLADÁ BOLESLAV

Hráli jsme týmově, těší Tomáše Urbana po výhře ve Zlíně

30. 10. 2016
Autor: Zdena Bobková
Z l í n – Nálada v mladoboleslavské kabině byla před reprezentační přestávkou pořádně veselá. My jsme z této atmosféry museli na chvíli vytáhnout Tomáše Urbana (na snímku), který zhodnotil utkání proti PSG Zlín. Bruslaři v něm sehráli nejprve vyrovnanou partii, ale po zbytek zápasu už dominovali a na horkém ledě Ševců zvítězili 5:1.

Tomáši, duel se Zlínem byl asi hodně těžký. Jak vy sám jej hodnotíte?

Hodnotí se mi velice dobře. Ne dobře, ale výborně! Bylo vidět, že táhneme za jeden provaz. Celý náš tým hrál výborně. Ukázali jsme, že umíme být trpěliví a vydrželi jsme to až do konce zápasu. Vyhráli jsme a máme tři body.

Váš gól na 1:0 byla ta vaše obvyklá teč z předbrankového prostoru, že?

Abych pravdu řekl, tak jsem tu střelu od modré ani nečekal. Hyčmen (Tomáš Hyka, pozn. red.) tam měl napřaženo, tak jsem spíš čekal střelu na bránu a já bych pak ten odražený puk nějak dorážel do brány. On tam ale chudák zlomil hokejku, nebo mu to tam nějak sjelo a já jsem do toho jenom praštil a jsem rád, že mi to tam konečně spadlo.

Ve druhé třetině vám asi trochu zatrnulo, když se před Janem Lukášem tak trochu nešťastně odrazil kotouč a málem skončil v bráně, že?

No, bylo to takové divné odražení, ale naštěstí to tam nespadlo. My musíme Lukyho (Jan Lukáš, pozn. red.) pochválit, chytal výborně. Jsem rád, že zápas od zápasu chytá víc a líp a maká na sobě. Jsem rád, že bojuje o naši brankářskou jedničku. Když bude chytat takhle dál, tak si ji udrží bez problémů.

Výhrou 5:1 nad Zlínem jste navíc téměř po měsíci vyhráli venku. To také určitě potěší, že?

Venku to těší vždycky. V Olomouci se nám to nepodařilo, a tak jsem rád, že jsme to prolomili a že jsme hráli opravdu týmově a že jsme tu vyhráli. Doufám, že se nám bude dařit venku nejlépe pořád.

Je to přeci jen ale rozdíl hrát doma před domácími fanoušky a venku, že?

Doma je to vždycky lepší. Domácí publikum domácí hřiště, máme tam zázemí. Venku se někomu hraje dobře, ale doma je doma. Navíc, ,doma se chce každý ukázat a maká víc, než venku.

Po tomto zápase vás čeká desetidenní reprezentační přestávka – už víte, co váš čeká?

Ano, už to máme jasně dané. V pondělí a v úterý máme volno, pak tři dny tréninků, v sobotu volno a v neděli trénink. Myslím, že si dostatečně odpočineme, doléčíme nějaká zranění, secvičíme si nějaké věci a za 10 dní nás čeká Litvínov. Budeme se snažit to, co natrénujeme, prodat v tom zápase.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav