BK MLADÁ BOLESLAV

Reakce Bruslařského klubu na chování brněnských fanoušků

1. 11. 2016
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav vyjadřuje hrubou nespokojenost s chováním části brněnských fanoušků na zápase 16. kola Tipsport extraligy v pátek 28. října. Mladoboleslavský klub vyšel fanouškům Komety Brno vstříc, rozšířil kapacitu hostujícího sektoru a vymezil jim další prostor ke stání přímo u mantinelu. Bruslařům se dostalo „poděkování“ v podobě poničené podlahy a zdí v důsledku použití pyrotechniky a násilného chování některých brněnských fanoušků. Vyčíslená škoda činí takřka 70 tisíc korun. Událostmi se zabývala samozřejmě i Disciplinární komise ČSLH a klub obdržel napomenutí od předsedy Disciplinární komise ČSLH.

BK Mladá Boleslav se celou situací intenzívně zabýval, řešil ji se zástupci bezpečnostní agentury a městskou policií. Bezpečnostní složky nechtěly celou situaci více eskalovat případným přímým zásahem. Jejich cílem bylo situaci uklidnit a následně zajistit bezproblémový odchod boleslavských fanoušků z utkání. Nicméně výsledkem společného jednání bylo, že je nutné zlepšit bezpečnostní opatření a v případě nutnosti precizovat případný zásah.

Klub obdržel celou řadu stížností, které nebere na lehkou váhu, a které mu v žádném případě nejsou lhostejné. BK Mladá Boleslav se tímto omlouvá svým fanouškům, kteří byli jakýmkoliv způsobem zasaženi či ovlivněni těmito nepříjemnými událostmi. Klub věří, že se jedná o naprosto ojedinělou situaci, která se už nebude opakovat.