BK MLADÁ BOLESLAV

Zpátky do zbraně! Boleslavští vyráží směr Litvínov

8. 11. 2016
Autor: Jitka Čechová, Zdena Bobková
M l. B o l. – První letošní reprezentační přestávka je za námi a extraligová soukolí se znovu roztáčejí. Pro hráče BK Mladá Boleslav to znamená cestu na sever, kde je na svém domácím ledě přivítá tým HC VERVA Litvínov! Duel startuje pro Bruslaře v tradiční čas 17:30, a jelikož to není až tak daleko, rozhodně doporučujeme cestu zvážit a Bruslaře jet podpořit!

Bruslaře čeká tvrdý oříšek

Tak úplně souboj sousedů to nebude, přesto ale k sobě mají Mladá Boleslav a HC VERVA Litvínov v tabulce relativně blízko – dělí je pět bodů, přičemž Severočeši jsou na tom sice lépe, mají ovšem odehraný zápas navíc. Litvínov měl možná pomalejší rozjezd, v poslední době se ale mohl pyšnit hned osmi výhrami v řadě. Sérii mu sice přerušil Zlín, pak si ale VERVA vyšlápla ještě na Třinec a Chomutov a do reprezentační přestávky tak odcházela s dobrou náladou.

V pořadí střelců i v produktivitě najdeme v nejlepší litvínovské trojici pokaždé dvě jména, která jistě nikoho nepřekvapí. František Lukeš a Viktor Hübl patří k tradičním oporám souboru momentálně trénovaného Radimem Rulíkem. Prvně jmenovaný má hned 19 kanadských bodů (6+13) a je zároveň nejlepším nahrávačem celé extraligy, druhý nastřádal 8 branek a 7 asistencí. Neztrácí se ani Robin Hanzl (3+9).

V případě Litvínova se toho hodně namluvilo i o brankářích. Na soupisce stále zůstává čtyřka relativně velkých jmen – Marek Pinc, Michael Petrásek, Jaroslav Janus a Jaroslav Hübl. Petráska vyřadila nemoc a z dalších gólmanů se o svou šanci zatím nejlépe popral Janus, který odchytal 15 zápasů s procentuální úspěšností 93,43.

První vzájemný střet rozhodlo prodloužení

Páté kolo hokejové extraligy přineslo urputný souboj mezi domácími Bruslaři a litvínovskou VERVOU. Domácí měli v úvodu navrch a vedli, ale Litvínov díky svému tlaku dokázal ještě v první třetině dokonat obrat – stačilo mu na to pouhých 16 vteřin. Hra domácích se ve druhé části zvedla a hned zkraje dokázali opět vyrovnat. Litvínov opět odskočil. Vyrovnání domácích se nakonec i se štěstím opakovalo znovu, Musilův pokus doskákal až za brankovou čáru. Vyrovnaná třetí třetina však vítěze neurčila, a tak muselo přijít prodloužení. V něm po 33 vteřinách rozhodl o druhém bodu pro Litvínov Robin Hanzl.

Sestavy z posledního kola

HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Gula – Sorvik, Pavelka – Sklenička, Kokeš – Pavlík – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Kurka, Pastor – Látal, Vampola, Klepiš – Hyka, Urban, Lenc – Žejdl, Orsava, Jonák – Jiránek, Pabiška

Statistiky

Zimní stadion Ivana Hlinky | 09.11.2016 17:30

HC VERVA Litvínov 18. kolo BK Mladá Boleslav
3. místo, 33 bodů umístění 6. místo, 28 bodů
50:44 skóre 47:52
5:1 (Sparta) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín)
1:7 (Kometa Brno) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 0
18,42 % využití přesilových her 17,72 %
14 góly v přesilových hrách 14
1 góly v oslabeních 0
František Lukeš, 19 bodů (6+13) nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 15 bodů (6+9)
Viktor Hübl, 8 branek nejlepší střelec Petr Vampola, 7 branek
František Lukeš, 13 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 9 asistencí
Tomáš Pavelka, +9 nejlepší hráč v +/- Jiří Kučný
Radan Lenc, oba +5
Filip Pavlík, -5 nejhorší hráč v +/- Jakub Klepiš, -6
Michal Trávníček, 36 minut nejtrestanější hráč Marek Trončinský, 39 minut
Daniel Sorvik, 78 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 75 bodů
Jaroslav Janus 93,43 %
Jaroslav Hübl 90,74 %
Tomáš Halász 78,38 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 92,32 %
Tuomas Tarkki 80,85 %
Jaroslav Janus 1,87
Jaroslav Hübl 2,46
Tomáš Halász 6,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,59
TuomasTarkki 6,75