BK MLADÁ BOLESLAV

Po čtrnácti dnech opět na domácím ledě. Přijedou Vítkovice

10. 11. 2016
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - V Litvínově se zápas sice nevydařil, avšak nyní Bruslaře čeká další soupeř. Na led vyjede v pátek 11. listopadu tým z moravsko-slezské metropole, HC VÍTKOVICE RIDERA. V prvním vzájemném střetnutí se Mladé Boleslavi povedlo přivézt z Ostravy tři body, avšak Vítkovice mohla morálně posílit výhra v lize mistrů. Utkání nebude proto jednoduché. Přijďte se na zápas podívat v tradičních 17:30 do ŠKOENERGO arény.

Čtvrtfinalista hokejové Ligy mistrů v extralize tápe

Hokejisté Vítkovic prožívají zajímavou sezónu. Na jedné straně se momentálně přetahují se Zlínem o 10. příčku v extraligové tabulce, na druhé straně zaznamenávají veliké úspěchy na mezinárodním poli, když 8. listopadu před téměř pěti tisíci diváky v napínavém osmifinále těsně porazili tým Bílých tygrů Liberec celkově 3:2 po prodloužení (samotný zápas skončil 3:1 po prodloužení). Toto vítězství může být impulsem, na který tým čeká, aby se zvedl v extralize.

Již v říjnu proto klub reagoval na nepříznivý vývoj v extralize příchody nových hráčů. Do týmu přišel mladý obránce Marek Hrbas ze Sparty a od 1. listopadu působí ve vítkovickém dresu slovenský útočník Radoslav Tybor, jenž přišel z Dukly Trenčín. Příčiny nepříznivého umístění v extraligové tabulce hodnotilo vedení Vítkovic Ridera na tiskové konferenci, která se uskutečnila po uzavření první čtvrtiny soutěže. Činovníci klubu poukázali na skutečnost, že jim situaci od prvního kola komplikovala zranění klíčových hráčů, a to nejvíce poznamenalo útočnou hru našeho příštího soupeře. Klub proto nabídnul šanci hráčům, kteří byli členy širšího kádru a čtyřem mladým odchovancům, kteří dle slov vítkovického trenéra Jakuba Petra nezklamali a pomohli týmu překonat tento těžký začátek sezóny.

V uplynulých čtyřech zápasech byl výkon vítkovické Ridery jako na houpačce. Doma výhra, venku prohra, doma opět výhra, venku opět prohra. Podstatná ovšem byla domácí výhra nad Zlínem v 16. kole, se kterým se momentálně pere o umístění na desátém místě. Zlín však v tomto minisouboji vede o skóre. S Mladou Boleslaví bude Vítkovice čekat druhý ze tří venkovních zápasů po sobě. Podíváme-li se na uplynulé zápasy, dokázaly Vítkovice zvítězit na hřišti soupeře pouze ve dvou případech, tudíž lze tvrdit, že Mladá Boleslav bude favoritem.

Bruslaři v prvním vzájemném zápase zahájili parádní jízdu

I přes výsledek 5:2 nebyl dle trenérů zápas jasnou záležitostí, naopak byl velice obtížný. To dokazují následující fakta. Skóre otevřel David Květoň již ve 4. minutě a Mladé Boleslavi se podařilo otočit dvěma slepenými góly ještě v první třetině. Vyrovnaného stavu dosáhli Vítkovičtí až ve 33. minutě, ale Boleslav strhla zápas zpátky na svou stranu díky Stříteského přesilovkové trefě. V posledním dějství Bruslaři přidali další branky, když si počkali na chyby soupeře, který se snažil ze všech sil znovu vyrovnat. Mladá Boleslav tímto tenkrát zahájila čtyřzápasovou jízdu, při které získala dvanáct bodů. Zopakovat ji by určitě nebylo vůbec na škodu.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Kurka, Štich – Látal, Vampola, Klepiš – Hyka, Urban, Lenc – Orsava, Žejdl, Jonák – Jiránek, Pabiška.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák - Výtisk, Puzič, Hrbas, Sedlák, L. Kovář, D. Krenželok, Bail - Szturc, Stastny, Vandas - Zdráhal, Roman, D. Květoň - Kolouch, Balán, E. Němec - Illéš, Hudeček, Tomi.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 11.11.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 16. kolo HC VÍTKOVICE RIDERA
6. místo, 28 bodů umístění 11. místo, 23 bodů
49:55 skóre 31:37
5:1 (Zlín) nejvyšší výhra 4:1 (Plzeň)
0:9 (Sparta) nejvyšší prohra 0:5 (Třinec)
3 utkání bez vstřeleného gólu 4
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
16,87 % využití přesilových her 14,12 %
14 góly v přesilových hrách 12
0 góly v oslabeních 2
Tomáš Hyka, 15 bodů (6+9) nejproduktivnější hráč Ondřej Roman, 9 bodů (5+4)
Petr Vampola, 7 branek nejlepší střelec Ondřej Roman, 5 branek
Tomáš Hyka, 9 asistencí nejlepší nahrávač Rostislav Olesz, 5 asistencí
Jiří Kučný, +5 nejlepší hráč v +/- Yan Stastny , +5
Jakub Klepiš, -6 nejhorší hráč v +/- Petr Kolouch, -5
Marek Trončinský, 41 minut nejtrestanější hráč Lukáš Klok, 37 minut
Jan Hanzlík, 78 bodů Radegast index Jan Výtisk, 169 bodů
Jan Lukáš 92,32 %
Tuomas Tarkki 80,85 %
úspěšnost brankářů Patrik Bartošák 93,22 %
Daniel Dolejš 87,88 %
Jan Lukáš 2,62
Tuomas Tarkki 6,75
průměr inkasovaných gólů na zápas Patrik Bartošák 1,91
Daniel Dolejš 4,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav