BK MLADÁ BOLESLAV

Vít Jonák: I přes nepovedený závěr jsme šli vítězství naproti

11. 11. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V den svátku svatého Martina se boleslavští hokejisté představili na domácím ledě, kde přivítali hokejisty ostravských Vítkovic. Boleslavští celý zápas vedli. Do dvoubrankového trháku se dostali zásluhou výtečně provedeného nájezdu Víta Jonáka (na snímku). V závěru utkání sice Středočeši dvakrát inkasovali, nakonec však získali tři body.

Vedení se Boleslavští ujali paradoxně v oslabení, kdy chyboval vítkovický brankář Patrik Bartošák, který namazal puk na hůl Tomáše Hyky. "Gólman udělal pod naším tlakem chybu. Zaplaťbánbůh, že tam Hyčmen (Tomáš Hyka – pozn. red.) stál a potrestal to," naznačil Vít Jonák to, že se jednalo o důležitou branku.

Boleslavští hráli ve druhé třetině často v oslabení, přesto se Ostravané nedokázali prosadit. "Snažili jsme se to vydržet a co nejlépe bránit, protože jsme věděli, že při hře pět na pět na ně máme. Podržel nás také brankář Honza Lukáš, který v posledních zápasech chytá opravdu skvěle," chválil strážce boleslavské svatyně pětadvacetiletý útočník.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav