BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se z toho rychle oklepat, říká po zápase v Plzni gólman Jan Lukáš

14. 11. 2016
Autor: Zdena Bobková
P l z e ň – Zápas s Plzní se Janu Lukášovi (na snímku) hodnotil jen velmi těžko. Bruslaři v něm prohráli tím nejtěsnějším možným rozdílem. Přesto se postavení Bruslařů v extraligové tabulce nijak nezměnilo, jelikož zároveň prohrála jak Sparta, tak Chomutov a Bruslaři se tak stále drží na šesté příčce. Jana Lukáše velice mrzel gól, který propadl za jeho záda v 34. minutě utkání. Navíc, jak se později ukázalo, šlo i o gól, který určil vítěze i poraženého.

Honzo, utkání se asi po těsné prohře 0:1 nehodnotí příliš dobře… Přesto, jak jste utkání viděl vy?

Z mého pohledu těžko říct. Nevyužíváme naše přesilovky, to je asi naše největší neštěstí, bohužel, protože tam se lámou zápasy. My nejsme schopni dát gól. Jak neproměníme jednu, druhou nebo třetí přesilovku, tak už se to s námi veze a jsme pod takovou dekou.

Ta první třetina byla ze začátku poměrně nevýrazná, ale potom jste sehráli výborně přesilovou hru, Plzeň jste měli pod tlakem, ale přesto ta třetina skončila 0:0. Co tam tomu chybělo?

Těžko říct. Mě se ta první třetina taky nelíbila. Bylo to takové oťukávání, nepohledný hokej. Pak jsme tam trochu začali bruslit, snažili jsme se cpát do brány, ale tu přesilovku jsme nevyužili. Měli jsme tam nějaké gólové šance, ve kterých to tam mohlo padnout, ale místy to byla taková „mela nemela“ a bohužel jsme nic v góly neproměnili.

Zápas byl nahoru dolů, Boleslav tam měla spoustu šancí, přesto ten zápas skončil fotbalově 1:0. Nebylo to pro ten zápas málo?

Šance byly na obou stranách. Bylo to spíše takové ušmudlané. Hlavně se hrálo ve středním pásmu. Bohužel to ale skončilo jen o jeden gól. Ten zápas se bohužel hodně špatně hodnotí.

Plzeň vstoupila do druhé třetině velice aktivně. Rozhodně lépe jak do té první. Čím si to vysvětlujete?

Plzeň byla ze začátku v tlaku, měli tam přesilovku a víc se tam tlačili a měli jednu či dvě šance z té přesilovky. V tom byli trochu důraznější. Pak padl takový gól „z ničeho“, a to rozhodlo.

Na ten gól se chci zeptat, protože byl poměrně nešťastný… Kudy to tam vklouzlo?

Mezi lapačkou a betonem. Takové střely bych měl mít. Ten kotouč pomalu dojel do brány. Díval jsem se za sebe, jestli to nejede, ale jelo to tak pomalu, že jsem to přehlédl. Bylo to asi ještě pod nohama, a pak už jsem to nestihl vytáhnout rukou, nic. Je to bohužel velká škoda. Hrozně mě to mrzí.

Druhá třetina byla poměrně hodně akční, byly tam dva takové zákroky, zranění Ondřeje Kratěny a zranění hlavního rozhodčího. Ovlivnilo to ten zápas?

To si nemyslím. Já jsem ten zákrok bohužel neviděl. Zahlédl jsem, že David tam do někoho narazil a to bylo vše. Nevím, jestli to byl faul nebo ne. Ale bohužel Krtek (Ondřej Kratěna, pozn. red.) zůstal ležet a nezvedal se, takže rozhodčí to vyhodnotili takhle. Myslím, že je to pak otázka na disciplinárku, jakým způsobem to posoudí, ale nemyslím si, že by v tom byl úmysl. David chtěl hrát tělo. Byl jsem pak rád, když hlasatelé oznámili, že je Ondřej Kratěna v pořádku a že je zdravý, to je nejdůležitější. Co se týče druhého zákroku na rozhodčího, to se tak občas stává, od toho jsou tam čtyři, takže se naštěstí mohli zastoupit.

V následujících 14 dnech vás čeká dohromady šest zápasů, což je docela náročný program, že?

Je to tak. Některé týmy to ale mají nastavené podobně jako my. Když budeme mít kvalitní odpočinek, tak to půjde a můžeme hrát. Možná se to dneska trochu projevilo, taková trochu deka. Musíme se z toho ale rychle oklepat, protože v úterý hrajeme další zápas, takže na to se chceme nachystat a urvat body.

Děkujeme za rozhovor.