BK MLADÁ BOLESLAV

Jakub Orsava: Ani pořádně nevím, co říct. Byla to katastrofa

15. 11. 2016
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Jediný úspěšný střelec z řad Bruslařů Jakub Orsava hledal po střetu s Karlovými Vary slova jen marně. Mladoboleslavští prohráli zápas s posledním celkem a to doslova nedůstojným způsobem. Tristní je hlavně jejich produktivita, neboť soupeře sice výrazně přestříleli, gólově jim to ale bylo málo platné, a za rámeček si nemohou dát ani přesilovky.

Pětadvacetiletý Orsava jen těžko hledal ta správná slova, jak zhodnotit prachbídné utkání s Karlovými Vary. „Netuším, co k tomu říct. Byla to katastrofa, vůbec se nám to utkání nepovedlo. Teď už asi nezbývá než hodit to za hlavu a soustředit se na další zápas,“ krčil s nešťastným výrazem ve tváři rameny.

„Kdybychom po první třetině vedli 3:0, tak by se nikdo nemohl divit. Jenže my všechny ty šance, tu dlouhou dvounásobnou přesilovku, nedokázali využít. Mohli jsme to zlomit na naši stranu, takhle nemáme nic,“ popisuje momentky z úvodní dvacetiminutovky, kdy energetici dostali hned čtyři tresty během dvou minut.

Už v pátek vyráží Bruslaři na led Pardubic. „Musíme zregenerovat, potrénovat a hlavně ze sebe sklepat tenhle zápas,“ říká Orsava.