BK MLADÁ BOLESLAV

Na led lídra! Bruslaře čeká rozjetý obhájce titulu z Liberce

30. 11. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Šestadvacáté kolo Tipsport extraligy svede mladoboleslavské hokejisty na horký led Bílých Tygrů Liberec. Obhájce titulu se po zisku mistrovského titulu letos rozjížděl pomaleji, v posledních kolech jsou ale svěřenci Filipa Pešána ve skvělé formě. Potvrdí ji proti Bruslařům? To začneme zjišťovat ve čtvrtek 1. prosince od 18 hodin.

Liberecká mašina se po vlažném startu opět rozjela na plné obrátky

Boleslav vs Liberec

Bílí Tygři sice po zisku mistrovského titulu přišli o některé opory v čele s Michalem Řepíkem, Michalem Birnerem či Petrem Vampolou, který se vydal právě do Mladé Boleslavi, jejich góly a asistence se ale Libereckým podařily nahradit. Jasným a poněkud překvapivým lídrem kanadského bodování týmu je Petr Jelínek, daří se i Michalovi Bulířovi, Brankovi Radivojevičovi či mladíkovi Dominikovi Lakatošovi. Defenzívu řídí klíčový bek Radim Šimek, jemuž se ve statistice +/- skví plus sedmnáctka, reprezentační zadák navíc průměrně za zápas odbruslí přes 23 minut!

Klíčovou součástí libereckého vzestupu zpět na výsluní je brankoviště. Zkušeného Jána Lašáka v létě doplnil exboleslavský Roman Will, jenž si v Coloradu - byť jen na jednu třetinu - splnil sen o zachytání si v NHL a v létě se přesunul zpět na starý kontinent. Will si drží naprosto úchvatné statistiky, průměrný počet obdržených gólů na zápas 1,17 a úspěšnost zákroků 95,67 %. Boleslavský odchovanec navíc udržel už pět čistých kont!

Tým z města automobilů v minulém kole na domácím ledě přehrál tehdejšího lídra tabulky z Třince, los ale Bruslařům v netradiční čtvrteční termín přiřkl další elitní extraligový celek. V prvním vzájemném utkání na ledě ŠKOENERGO Arény se radovali Severočeši, kteří podali velmi zodpovědný výkon a nakonec zvítězili 3:0. „Bylo důležité, kdo dá v tomto zápase první gól. Liberec to nakoplo, nás to srazilo, byli jsme pak hodně křečovití. Hosté tedy získávali jistotu a vrátili se k loňskému projevu,“ litoval po zápase boleslavský lodivod František Výborný.

Vyjde Bruslařům odveta?

Sestavy z posledního kola

Bílí Tygři Liberec: Will – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Derner, Jánošík, Vitásek, Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Bartovič, Vantuch, J. Stránský – D. Špaček, J. Mikyska, Hrabík – Hrníčko. .

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík (C), T. Voráček – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola (A), Lenc – Látal, Urban, Fronk – Pospíšil, Musil, Klepiš.

Statistiky

Home Credit Arena | 1.12.2016 18:00

Bílí Tygři Liberec 26. kolo BK Mladá Boleslav
1. místo, 54 bodů umístění 8. místo, 37 bodů
69:39 skóre 65:74
5:0 (Plzeň, Zlín) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín)
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
1 utkání bez vstřeleného gólu 5
8 utkání bez inkasovaných gólů 0
17,65 % využití přesilových her 15,04 %
18 góly v přesilových hrách 17
2 góly v oslabeních 1
Petr Jelínek, 23 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 21 bodů
Petr Jelínek, 10 branek nejlepší střelec Tomáš Hyka, Radan Lenc, oba 7 branek
Petr Jelínek, 13 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 13 asistencí
Radim Šimek, +17 nejlepší hráč v +/- Radan Lenc, +9
4 hráči, 0 nejhorší hráč v +/- Jakub Klepiš, -8
Martin Ševc, 62 minut nejtrestanější hráč Marek Trončinský, 49 minut
Lukáš Derner, 104 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 103 bodů
Roman Will 95,67 %
Ján Lašák 92,27 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 92,04 %
Tuomas Tarkki 81,13 %
Roman Will 1,14
Ján Lašák 1,73
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,66
Tuomas Tarkki 5,66