BK MLADÁ BOLESLAV

Kroni Musliu: Na výhru nad Litvínovem chceme navázat, naším cílem je play-off

8. 12. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po bezbrankové první třetině najednou přišla gólová smršť. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, přesto měli po šedesáti minutách důvod k radosti boleslavští junioři, kteří i díky výborné formě Kroniho Musliu (2+2) přemohli HC Litvínov poměrem 7:4. A Kroni Musliu, který částečně pochází z Kosova, poskytl po utkání rozhovor nejen pro náš web, ale i pro jednu kosovskou televizi, jejíž redaktor a kameraman se vydali až do Mladé Boleslavi, aby zmapovali, jak se talentovanému útočníkovi daří.

Kroni, v první třetině utkání s Litvínovem jste měli docela dost šancí, ale po žádné z nich jste se neprosadili. Bylo to tím, že jste se tlačili málo do brány, nebo něčím jiným?

Máme za sebou sérii nepříliš povedených zápasů, ve kterých jsme mohli kolikrát i vyhrát, ale někdy nám to tam prostě nespadlo. Před zápasem jsme si řekli, že zvýšíme důraz a budeme střílet ze všech možných pozic. Chvíli trvalo, než nám to tam spadlo, nakonec jsme se ale přece jen dočkali. Ve druhé třetině jsme otočili z 0:1 na 3:1. Potom jsme doplatili na nekoncentrovanost, kvůli které jsme inkasovali dva nešťastné góly na konci druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme ale naštěstí přidali nějaké góly a utkání zvládli.

Natáčení pro kosovskou televizi
Kosovskou televizi zajímá, jak se Kronimu Musliu daří v české DHL Extralize juniorů. Redaktor a kameraman natáčeli během utkání i bezprostředně po něm.

Po nepovedené minutě ve druhé třetině, kdy jste během ní hned dvakrát inkasovali, se vám povedl konec zápasu, kdy jste duel znovu otočili. Trenér Křivohlávek v rozhovoru před vámi říkal, že to svědčí o charakteru týmu. Souhlasíte s ním?

Určitě má pravdu. Měli jsme hodně šancí v celém zápase, šlo jen o to, jestli nám to tam napadá nebo ne. Na konci utkání po oddechovém čase jsme si obzvlášť věřili a o tři body jsme se porvali. Ke mně se přiklonilo i trochu štěstí, když gólman udělal chybu, nahrál mi a já už jsem zakončoval jenom do prázdné branky.

V utkání jste zaznamenal čtyři kanadské body (2+2) a po něm dva rozhovory, z toho jeden pro televizi. To vám asi pokladník Jan Prokop pořádně spočítá, že? A vzpomenete si, kdy naposledy jste měl čtyři body v zápase?

Drahé to pro mě určitě bude (úsměv). A kdy jsem měl naposledy čtyři body v zápase, si takhle narychlo nevzpomenu.

Po sérii proher jste tedy dokázali vyhrát. Sám už jste to trochu naznačil – může to být ten pomyslný odrazový můstek k lepším zítřkům?

Určitě ano. Padlo nám tam sedm gólů, brankář nás podržel, věřím, že to všechno nám pomohlo k tomu, že se ještě víc semkneme. Snad se nám podaří vyhrát víc zápasů a udělat zase nějakou šňůru. Chceme se samozřejmě probojovat do play-off.

Stejně jako trenéra, i vás se zeptám: Jak mužstvo přijalo změnu na pozici asistenta trenéra?

Všechny nás to překvapilo. Trenéru Žabkovi to přejeme. Věříme, že se mu u áčka bude dařit. My musíme pomoct Škálovi (Martin Škaloud, pozn. red.), protože je to jeho první angažmá u extraligového týmu. První zápas s ním jsme ale vyhráli, takže doufám, že jich bude co nejvíc!

Během natáčení tohoto rozhovoru je tady kolem nás televize, která s vámi natáčela i krátce po skončení utkání. Prozradíte, o co se jedná?

Z Kosova sem přijela televize, zajímá je, jak se mi daří tady v Boleslavi. Já totiž částečně právě z Kosova pocházím. Pro ně je hodně zajímavé, že hraju hokej, protože v Kosovu se nehraje profesionální hokej, dokonce tam nemají ani jeden zimní stadion.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav