BK MLADÁ BOLESLAV

Totálně jsme prospali začátek, zlobí se Radan Lenc

11. 12. 2016
Autor: Zdena Bobková
B r n o – Poslední zápas před druhou reprezentační přestávkou odehráli Bruslaři na ledě brněnské Komety. Zápas se od začátku nevyvíjel dobře. „Totálně jsme prospali začátek,“ zlobil se po utkání Radan Lenc (na snímku). Pětadvacetiletý útočník Středočechů byl ke hře svého celku velice kritický a ve svých odpovědích velice upřímný. „Je to jen o přístupu a o tom, jestli chceme plnit ty pokyny, které si před zápasem řekneme. Jeden zápas hrajeme výborně a druhý, abychom šli kanálem domů,“ řekl po zápase otevřeně.

Radane, zápas s brněnskou Kometou skončil porážkou 1:4. Jak těžký ten zápas byl?

Dostali jsme góly přesně z toho, co jsme si ráno ukazovali na videu. Je to hodně těžký začátek, když dostaneme góly z toho, co si řekneme. Musíme na tom pořád pracovat. Ale evidentně to je málo.

Pokud se podíváme na zápas jen z pohledu skóre, tak to mluví jednoznačně, ale z herního pohledu to tak jednoznačné úplně nebylo. Co myslíte?

Možná jsme je přestříleli, ale myslím si, že jakmile se Brno dostalo do našeho pásma, tak jsme měli veliké problémy s tím, abychom si přebírali hráče, nebo abychom hráli jeden na jednoho. To nám dělá veliký problém. Myslím si, že právě ten začátek, který jsme totálně prospali a oni nám tam odskočili, byl zásadní. Občas dostaneme góly, ale pak se to snažíme honit na poslední chvíli a myslím si, že takhle to dál nejde. Tohle je moc. A kór proti Brnu, to už se nedá dohnat.

Je to vlastně třetí zápas proti Brnu a třetí nulový zisk. V čem spočívá ta jejich síla, nebo proč se vám proti nim nedaří?

Těžko říct. Myslím si, že jak jsme se přesvědčili, tak můžeme vyhrát s každým, stejně tak i s každým můžeme prohrát. Vyhráli jsme s Třincem, prohráli jsme s Karlovými Vary. Soutěž je vyrovnaná a já si myslím, že je to jen o přístupu, jak k tomu přistoupíme a jestli chceme plnit ty pokyny, které si ráno před zápasem řekneme a nebo ne.

V Boleslavi jste už velice dlouho, takže jste s ní zažil mnohé. Můžete říct, jaká je ta aktuální nálada v týmu?

My si nemůžeme vybudovat nějakou dobrou náladu, protože hrajeme jeden zápas výborně a druhý zápas abychom šli kanálem domů. To je rozdíl úplně jiného týmu. Nevím, čím to je. Myslím si, že je to jen o tom dodržovat ty osobní body, který si určíme, a to je jediná cesta, jak se z toho dostat ven.

Ještě se vrátím zpátky k zápasu. Na začátku třetí třetiny se zranil Marek Čiliak a ihned poté následoval gól do sítě Karla Vejmelky. Necítili jste nějakou šanci, že by tudy mohla vést cesta?

To ano. Ve třetí třetině tam šel nový gólman a byl ještě takříkajíc studenej. Chtěli jsme ho zasypat nějakými střelami, ale jak říkám, ten tlak jsme si nevytvořili za celý zápas a ty střely, kterýma jsme je přestříleli, tak byly sice dobrý, ale byly z pozic, které moc neohrozí branku.

Kometě se v posledních několika zápasech moc nedařilo, dalo by se říct, že měla takovou menší krizi. Ale v zápase proti vám to vůbec nebylo znát, že?

Hráli jednoduše, dostali to k nám a u nás začali hrát hokej. Nějaký takový způsob, který jsme si říkali, že budou hrát a který jsme si říkali, že proti nim budeme hrát my taky, abychom si na to dávali pozor. Oni nás tím vyškolili a my jsme si s tím nevěděli rady.

Děkujeme za rozhovor.