BK MLADÁ BOLESLAV

V posledním předvánočním zápase do Boleslavi zavítá Verva

21. 12. 2016
Autor: Zdena Bobková, Michal Konvalina
M l. B o l. – Bruslaři se před Vánoci představí podruhé za sebou doma, tentokrát přivítají HC VERVA Litvínov. Jejich pozice před vzájemným soubojem snad nemůže být odlišnější, zatímco Severočeši se po sérii dobrých výkonů vyšvihli až na čtvrté místo, Boleslavští herně i výsledkově strádají a po povedeném začátku sezóny se propadli až na 9. příčku. V souboji se silným Litvínovem budou domácí potřebovat Vaši podporu, tak si neváhejte zpříjemnit čas předvánoční a přijďte fandit ve čtvrtek 22. prosince do ŠKOENERGO Arény. Utkání startuje v tradičních 17:30!

Litvínovští před reprezentační pauzou doma podlehli třineckým Ocelářům 3:4 v prodloužení. Po reprezentační přestávce se ale vrátili na vítěznou vlnu a v úterý si v rámci 30. kola poradili s regionálním rivalem z Chomutova, kterého zdolali taktéž v prodloužení 3:2. I tak ale Litvínovu patří aktuálně čtvrtá příčka – ačkoli jen o skóre, jelikož stejný počet bodů, tj. 58, má i brněnská Kometa.

Litvínov po polovině soutěže posiluje

“Řada dlouhodobějších zranění zejména útočníků a účast dvou hráčů v přípravě na MS do 20 let nás přinutily reagovat na vzniklou situaci a sáhnout i jinam, než do naší farmy“ okomentoval příchody kladenského Jakuba Strnada a mosteckého Radka Veselého litvínovský manažer Robert Kysela. Oba forvardi s extraligovými zkušenostmi posilují Vervu formou střídavých startů. Mimo hru z kádru Vervy zůstávají např. Jakub Černý, Josef Stříbrný nebo reprezentanti do 20 let Kristian Reichel a Jan Dufek.

Jako poslední se k týmu přidal v pátek 16. prosince přidal obránce Karel Pilař, který se dohodl s klubem na přestupu z Mountfieldu HK a měl by zde působit do konce příští sezóny. Že to byla pro Litvínov dobrá volba se ukázalo hned v zápase s Chomutovem, kdy Pilař jeden gól vstřelil a na jeden přihrál a i tím pomohl svému týmu k výhře 3:2 v prodloužení.

Domácích se drží splín. Letošní bilance zatím jasně pro Vervu

Bruslaři před pauzou prohráli na ledě Komety 4:1 a ani po reprezentační pauze to stále ještě není ono, naposledy z toho byla úterní porážka 2:3 v prodloužení od zlínských Beranů. Podle trenéra Boleslavi Františka Výborného za to mohly zejména individuální chyby hráčů. Těch by se hokejisté Bruslařského klubu měli nadále vyvarovat. Ideální příležitostí je tak právě zápas s Litvínovem! Právě čtvrteční soupeř Bruslařů oba předešlé zápasy dovedl do vítězného konce a je tedy nejvyšší čas na to, aby body sebrali i Mladoboleslavští.

Poprvé se proti sobě oba týmy postavily 18. září v rámci 5. kola extraligy a ze ŠKOENERGO Arény odjeli zpět domů spokojenější hosté ze severu Čech, když domácí celek přetlačili 4:3 v prodloužení, o dělbě bodů tehdy rozhodl už po půlminutě prodloužení Robin Hanzl. Druhý zápas se hrál 9. listopadu na ledě Vervy a opět to bylo velmi těsné vítězství Litvínovských, kteří tentokrát zvítězili 3:2 v základní hrací době, o což se zasloužili hlavně Daniel Sørvik a Michal Trávníček, každý přispěl k litvínovskému úspěchu dvěma kanadskými body.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Lukáš – Voráček, Štich, Hanzlík (C), Kurka, Trončinský, Holub, Kučný, Stříteský – Lenc, Musil, Pospíšil – Látal, Urban, Klepiš – Orsava, Vampola (A), Žejdl – Pabiška (A), Jonák, Fronk

HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Pilař – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Strnad – Hořava, Šimeček, Trávníček – Veselý, Válek, Jurčík. Připraven J. Hübl

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 22.12.2016 17:30

BK Mladá Boleslav 31. kolo HC VERVA Litvínov
9. místo, 41 bodů umístění 4. místo, 58 bodů
74:89 skóre 78:73
5:1 (Zlín) nejvyšší výhra 5:1 (Sparta)
0:9 (Sparta) nejvyšší prohra 1:7 (Brno, Olomouc)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 4
15,87 % využití přesilových her 20,61 %
20 góly v přesilových hrách 27
2 góly v oslabeních 1
Tomáš Hyka, 23 bodů nejproduktivnější hráč František Lukeš, 26 bodů
Radan Lenc, 10 branek nejlepší střelec Viktor Hübl, 12 branek
Tomáš Hyka, 14 asistencí nejlepší nahrávač František Lukeš, 15 asistencí
Radan Lenc, +10 nejlepší hráč v +/- Tomáš Pavelka, +10
Jakub Klepiš
Matěj Stříteský, oba -9
nejhorší hráč v +/- Karel Kubát, -9
David Štich, 57 minut nejtrestanější hráč Michal Trávníček, 42 minut
Jan Hanzlík, 121 bodů Radegast index Michal Trávníček, 131 bodů
Jan Lukáš 91,81 % úspěšnost brankářů Jaroslav Janus 93,57%
Jaroslav Hübl 86,41 %
Jan Lukáš 2,67 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Janus 1,75
Jaroslav Hübl 3,47