BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Halász: Musíme makat a věřit, že to urveme. Máme na lepší výsledky

22. 12. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Bruslařský klub prohrál s HC VERVA Litvínov 3:6. Hostující tým položil základní kámen k vítězství již ve čtvrté minutě, kdy si vytvořil dvougólový náskok. Boleslavští hokejisté sice byli po většinu zápasu svému soupeři na dostřel, jenže nakonec o tři branky zaostali. Utkání bylo zajímavé i pro brankáře Tomáše Halásze (na snímku), který vystřídal Jana Lukáše již ve čtvrté minutě. Ani jemu se však nepodařilo zabránit šestému zápasu v řadě, kdy Boleslavští nevyhráli za tři body.

Zatímco obránce Jan Holub, který předstoupil před novináře jako první, byl značně naštvaný a obraz svého týmu viděl jen kriticky, brankář Tomáš Halász byl o poznání klidnější, mluvil vyrovnaně a klidně. I on ale samozřejmě vidí, že se jeho týmu nedaří tak, jak by si v Mladé Boleslavi představovali. Slovenský brankář, který byl v České republice v minulosti spjat především s Olomoucí, s níž postoupil do extraligy, neházel vinu na brankáře Jana Lukáše. "Honza měl smůlu, že na něj letěly dvě střely, které zrovna bohužel pustil. To se ale občas stane, určitě ho nemůžeme z ničeho vinit. Trenér v tu chvíli ukázal na mě, tak jsem tam šel."

Ani Tomáš Halász, který se postavil do branky, však prohře Bruslařského klubu s Litvínovem nedokázal zabránit. "Mrzí mě, že jsem tam ty čtyři góly pustil. Pokud bych toho chytil víc, možná bychom se na soupeře i dotáhli," litoval boleslavský brankář, který se přesunul do města automobilů po neúspěšné zkoušce právě v Litvínově.

Mladé Boleslavi sice nevyšla první třetina, což Bruslařský klub nejspíš poznamenalo i pro zbytek utkání. Přesto se však výkon Středočechů v dalších minutách utkání zvedl a svého soupeře dokázali chvílemi zatlačit. "Myslím si, že se potom obraz hry z naší strany změnil. Zvedla se bojovnost, nasazení, hráči víc chtěli a šli do toho, bohužel na nás dolehla ale nějaká krize, že které je těžké se dostat. Někdy nám chybí i trochu štěstí." Tomáš Halász však věří, že se výkon jeho týmu zvedne. Bruslaři mohou těžit právě z druhé a třetí třetiny zápasu s Litvínovem. "Pokud budeme bojovat a makat tak jako v posledních dvou třetinách, máme na to, abychom zase vyhrávali," burcuje šestadvacetiletý brankář, který v Mladé Boleslavi působí krátce a ve čtvrtek si připsal první start za tým Bruslařů.

Tomáš Halász sice nepamatuje sedm sezón, kdy hrála Mladá Boleslav vždy baráž, ať už o udržení, či o postup, protože v Bruslařském klubu nepůsobil. Přesto jako by slovenský gólman věděl, že v městě na soutoku řek Klenice a Jizery prožili zdejší lidé spjatí s klubem mnohem horší časy a několik prohraných zápasů či deváté místo v tabulce stále není žádná tragédie. "V tabulce sice nejsme na takovém místě, jaké bychom si představovali, jsme ale všichni profesionálové a pokud budeme makat na maximum a věřit si, rozhodně máme na lepší výsledky," uzavírá mladý, ale zkušený brankář s jistou dávkou optimismu rozhovor. A to je bezesporu dobře, protože obzvlášť před Vánocemi není optimismu nikdy dost.