BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáše Voráčka mrzely chyby, podle trenéra Výborného chybí bojovnost

28. 12. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavským hokejistům se nepodařilo prolomit sérii nepovedených utkání. Podruhé za sebou je navíc může mrzet ztráta jednogólového vedení, které nedokázali udržet. Po utkání jsme vyzpovídali Tomáše Voráčka, který podobnou situaci podle svých slov zažil již v Liberci. Boleslavský obránce věří, že se jeho tým odrazí k lepším zítřkům a v závěru rozhovoru poděkoval i fanouškům, kteří svůj tým podporují, i když se zrovna nedaří. Přidal se k němu i boleslavský trenér František Výborný, který sice v některých směrech kritizoval tým, ale přesto na něm bylo znát, že má stále víru v lepší zítřky.

Tomáši Voráčkovi se další prohra nehodnotila vůbec lehce. Bruslaři totiž opět ztratili vedení. "Měli bychom do toho dávat co nejvíc srdíčka. Nemůžu mluvit za ostatní, ale i když to tak možná někdy nevypadá, snažím se do toho jít pořád naplno. Jenže potom, když na vás sedne taková deka, tak se ty chyby bohužel kupí," mrzelo po zápase zkušeného obránce, který si svými stabilními výkony řekl loni i o nominaci do reprezentace.

O současných problémech svého kádru se na pozápasové tiskové konferenci rozhovořil i hlavní trenér mužstva František Výborný: "Někteří hráči bohužel nemají srdce v Boleslavi," mrzelo zkušeného lodivoda, který s Bruslařským klubem postoupil do extraligy a na jeho střídačce je již pátou sezónu. Na otázku novináře z deníku Sport, zda neuvažuje o rezignaci, odpověděl: "Svou rezignaci jsem vedení nabízel už dvakrát, ale pokaždé ji nepřijalo. Nechci ale určitě utíkat z boje, stále platí, že jsem v Boleslavi rád. Na druhou stranu mě ale bolí záda a mám špatné koleno, se kterým bych měl jít na operaci. Někdy dokonce nemůžu ani na led a musí mě zastoupit Boris Žabka. Rozhodně se ale nevzdávám," řekl odhodlaný František Výborný.

Velezkušený třiašedesátiletý trenér se také snaží dávat více prostoru mladým hráčům, kteří jsou spjatí s boleslavským klubem. "Věříme, že dorostenci či junioři budou za Boleslav bojovat. Chceme něco změnit. Podle mě je jedno, jestli prohráváme s "hvězdami" nebo s juniory. Junioři se navíc aspoň otrkají v dospělém hokeji."

Boleslavský trenér neopomenul ani diváky, kteří svůj klub přišli podpořit i mezi vánočními svátky a oslavami nového roku. "Diváků je mi líto. Vím, že se loni namlsali a očekávali od nás víc. Máme však skvělé diváky, kterým moc děkuji za podporu. Přejeme jim hodně zdraví a doufáme, že nás budou i dál podporovat. Sice nehrajeme ideálně, ale díky nim máme na to, abychom ty špatné výsledky prolomili," popřál na závěr kouč, který začal trenérskou kariéru právě v Bruslařském klubu, nejen fanouškům pěkný nový rok.

Poslechněte si také videorozhovor s Tomášem Voráčkem:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav