BK MLADÁ BOLESLAV

80 let ligy: Boleslav odehraje zápas v retro dresech

30. 12. 2016
Autor: Klub
M l. B o l. – V lednu 2017 tomu bude už 80 let, kdy bylo odehráno historicky první kolo naší hokejové soutěže – tehdy jako Československá hockeyová liga. Za osm desítek let viděli fanoušci skvělé výkony, momenty, hráče i trenéry. Český svaz ledního hokeje, BPA, novináři hned několika médií a samozřejmě hokejové kluby samotné chystají právě v lednu velké množství akcí, na které se mohou fanoušci těšit. Pro BK Mladá Boleslav je stěžejní hned první novoroční zápas, kdy se v úterý 3. ledna postaví na svém ledě Pardubicím.

Česká televize hned na první den oslav (3. ledna 2017) chystá do svého živého vysílání dvojzápas. Hned ten první se týká právě utkání BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice, jehož začátek je proto posunut na 17 hodin. O dvě hodiny později bude ČT Sport vysílat duel HC Kometa Brno – HC Sparta Praha.

A na co se těšit konkrétně na mladoboleslavském zimním stadionu? Asi největší změnou bude oděv Bruslařů, kteří nastoupí ve speciálních retro dresech z 60. let. Jedná se o věrné repliky vytvořené na základě fotodokumentace a vzpomínek pamětníků. Oproti originálům budou jiné pouze ve jmenovkách, které dříve na dresech nebývaly. A co možná zaskočí nejvíc? Jejich modrá barva!

Na historická videa a důležité milníky se můžete těšit na obrazovkách, úplný retro háv a zcela jiný styl pak očekávejte u zápasových večerníků, které se už nyní pečlivě připravují.

V neposlední řadě potom klub na ledě o první přestávce představí několik svých významných bývalých hráčů, kteří v letošní sezoně slaví životní jubilea.

PORTÁL: Hlasujte o tom nej

Portál www.hokej.cz/80 je věnován celému výročí 80 let od prvního odehraného utkání hokejové nejvyšší soutěže v České republice. Můžete zde hlasovat pro největší událost tohoto období a legendární hráčskou pětku a v neposlední řadě zde najdete velké množství nejrůznějších informací.

VIDEO: Důležité milníky

SOUTĚŽ: Hrajte s Tipsportem

Odneste si čepici k 80. výročí s logem BK Mladá Boleslav. Vsaďte si na zápas s Pardubicemi alespoň za 80 korun. Tiket v mobilu nebo z pobočky ukažte promo týmu Tipsportu pod hlavními schody u ledové plochy. Máme pro vás 200 čepic. Akce platí do vydání zásob.