BK MLADÁ BOLESLAV

Do Třince! Bruslaře čeká dlouhá cesta a těžký zápas

12. 1. 2017
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Nejdále „umístěný“ soupeř Bruslaře zvlášť v tomhle počasí právě netěší. 370 kilometrů vzdálený Třinec je navíc první v extraligové tabulce a hokejisty Mladé Boleslavi tak čeká skutečně nelehká prověrka. Do města Ocelářů vyrazí v pátek 13. ledna brzy ráno, oběd je čeká na cestě a v rovných 17 hodin nastoupí na ledě WERK ARÉNY.

Třinec se pere o první místo s Libercem

Třinec a Liberec. Pak delší dobu nic. Čelo extraligové tabulky je momentálně celkem jasně určené, vévodí mu právě tato zmíněná dvojice. Ocelářům patří v tuto chvíli 75 bodů, druhým Tygrům 74 bodů. (Třetí Kometa má na kontě 68 bodů.) Vztaženo na Mladou Boleslav, čeká Bruslaře pořádně perný víkend – v neděli si to totiž doma pro změnu rozdají právě s Libercem.

Ale zpátky k Ocelářům. Ti měli hodně silný začátek soutěže, úplně bez bodu zůstali poprvé až po 14 zápasech, což znamená, že celou jednu třetinu soutěže vždy minimálně jeden bodík urvali! Poněkud „slabší“ období tak Třinečtí zažívají snad jen teď, když z posledních šesti zápasů prohráli polovinu – s Libercem, Zlínem a Hradcem Králové.

Přesto se nedá říct, že by kolem Třince bylo tak docela ticho po pěšině a Oceláři si své úspěchy užívali. V médiích a mezi tamějšími fanoušky vyvolala velké pozdvižení „kauza Polanský“, kdy pětatřicetiletý útočník prakticky poprvé za svou seniorskou kariéru svlékl třinecký dres a odešel do konce této sezony do švýcarského Oltenu. Důvodem byly jeho neshody s trenérem Vladimírem Kýhosem a skutečnost, že pro něj nebylo místo v sestavě. V klubu navíc skončil i generální a zároveň sportovní manažer Pavel Marek, kterého nahradil Jan Peterek.

Třinec drží celek i individuality

Třinečtí mají nejnižší počet trestných minut a ani v těch toho soupeři mnoho nedovolí, mají totiž i nejlepší oslabení. Ubránili jich rovnou 90 %, ostatní celky se pohybují lehce nad 80 %. Co Středočechům rovněž může dělat vrásky na čele, jsou například vyhraná buly, které mají Oceláři druhá nejlepší, jsou úspěšní z 54 %. Pyšní se rovněž vysokou úspěšností střelby a také počtem vstřelených branek na zápas.

Co se statistik týče, vévodí jim trojice Marosz, Petružálek, Irgl. Hranice deseti gólů už rovněž dosáhl Martin Adamský. Brankář Šimon Hrubec se momentálně pyšní titulem nejlepšího brankáře z pohledu procentuální úspěšnosti. Z hlediska průměru inkasovaných branek je druhý za Romanem Willem.

Sestavy z posledního kola

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Linhart, Jank, M. Doudera, Stebih, Nosek, Adámek – Irgl (C), Kane, Špirko – Dravecký, Kreps, Rákos – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Hladonik, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Štich, Trončinský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška (A), Klepiš, Pospíšil – Látal, Žejdl, Jonák – Urban, Vampola (A)

Statistiky

WERK ARENA | 13.1.2017 17:00

HC Oceláři Třinec 38. kolo BK Mladá Boleslav
1. místo, 75 bodů umístění 10. místo, 47 bodů
117:76 skóre 92:113
7:0 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín, Pardubice)
1:5 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
1 utkání bez vstřeleného gólu 5
7 utkání bez inkasovaných gólů 0
17,68 % využití přesilových her 16,46 %
29 góly v přesilových hrách 26
5 góly v oslabeních 2
Rostislav Marosz
Jakub Petružálek, oba 26 bodů
nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 27 bodů
Rostislav Marosz, 13 branek nejlepší střelec Radan Lenc, 12 branek
Jakub Petružálek, 15 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 17 asistencí
David Nosek, +14 nejlepší hráč v +/- Radan Lenc, +10
Rostislav Špirko, -2 nejhorší hráč v +/- Matěj Stříteský, -11
Rostislav Marosz, 36 minut nejtrestanější hráč David Štich, 96 minut
Josef Hrabal, 123 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 134 bodů
Šimon Hrubec 94,03 %
Peter Hamerlík 91,39 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 91,42 %
Tomáš Halász 85,71 %
Brandon Maxwell 92,16
Šimon Hrubec 1,68
Peter Hamerlík 2,49
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,77
Tomáš Halász 4,21
Bradon Maxwell 3,04
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav