BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavské hokejisty čeká střetnutí s někdejším rivalem z Brna

26. 1. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Konec pracovního týdne je tady a s ním i další páteční souboj Bruslařského klubu. Ten přivítá na domácím ledě třetí tým extraligové tabulky - Kometu Brno. Boleslavští hráči potřebují nutně navázat na předešlou výhru v Olomouci. To by jim totiž mohlo pomoci odpoutat se z 11. místa v tabulce. Jak si budou Středočeši v tomto úsilí počínat, sledujte osobně v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně. Utkání začne v 17:30.

Jak Mladá Boleslav, tak Brno v nedělních zápasech zvítězily

Kometě Brno se v posledních utkáních nedaří tak, jako v předchozí části sezóny. Následkem toho je propad v tabulce - Jihomoravané přišli o první příčku v tabulce, nyní jsou třetí. Po třech porážkách v řadě však Brňané zabrali a po tuhém boji v neděli zvítězili v Hradci Králové, kde tamní Mountfield zdolali v prodloužení poměrem 4:3. Předtím se však pátečnímu soupeři Mladé Boleslavi nepodařilo obrat o body papírově slabší soupeře. Moravská družina se musela sklonit před Olomoucí, Chomutovem i Zlínem.

Mladé Boleslavi se v této sezóně nedaří tak, jako v té předchozí. Bruslaři se nachází s 53 body na 11. místě, které už zajišťuje účast v play-out. Přesto se však zdá, že se výkon boleslavských hokejistů zvedá. Proti Hradci Králové hráli Středočeši dobře a zejména v úvodu měli více ze hry, ale nedokázali to vyjádřit bodově. Na ledě Olomouce budiž potom v jejich prospěch to, že nejprve vedli, pak ztratili vedení, ale hlavně, že dokázali utkání otočit a mimo jiné dvěma Hykovými góly zvítězit. Právě forma Tomáše Hyky je jeden z faktorů, který může týmu ze středu Čech pomoci k lepším výkonům. I proti Kometě Brno by pak měl nastoupit Dominik Pacovský, který se představil již v Olomouci. Jeho strávený čas na ledě přesahoval solidních 22 minut.

Ml. Boleslav versus Brno
Mnozí si ještě možná pamatují třaskavé souboje obou týmů v 1. lize, do nich však Tomáš Hyka (na fotografii) ještě nezasáhl. Tehdy totiž hrál ještě za boleslavský dorost.

Vzájemné zápasy

Kometa Brno je jedním z nejméně oblíbených soupeřů Bruslařského klubu. Pokud pomineme třaskavé bitvy o postup do extraligy v minulém desetiletí, zmiňme i to, že ze všech letošních vzájemných klání brali zatím body pouze Brňané.

V prvním utkání se Středočechům na ledě DRFG arény vůbec nedařilo a po jednoznačné záležitosti ve prospěch jihomoravského celku prohráli 1:5 a to i přesto, že Bruslařský klub vedl po trefě Petra Vampoly, zvučné předsezónní posily.

Další duel, který se hrál na ledě boleslavské ŠKOENERGO Arény už pro – tehdy ještě švěřence trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka – vyzníval lépe, s Kometou hráli vyrovnanější partii. Leč, jako mnohokrát v této sezóně, ani tentokrát to nedokázali vyjádřit bodově a soupeři z druhého největšího města České republiky podlehli 2:4.

11. prosince 2016 hráli Bruslaři znovu v brněnské aréně, ale ani toto klání Mladé Boleslavi nevyšlo. Ta prohrála 1:4, prosadil se pouze sváteční střelec Lukáš Pabiška.

Sestavy z minulého kola

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Štich, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Voráček, Kučný, Trončinský – Pacovský, Musil, Hyka – Pabiška (A), Klepiš, Orsava – Látal, Vampola (A), Jonák – Urban, Žejdl

HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec (A), Štencel, Trška, Gulaši, L. Vágner, Malec, F. Král – Vincour (A), Čermák (C), J. Káňa – H. Zohorna, V. Němec, M. Kvapil – Haščák, Nečas, R. Zohorna – Dostálek, F. Dvořák, Dočekal – Dymáček

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 27.1.2017 17:30

HC Kometa Brno 42. kolo BK Mladá Boleslav
3. místo, 70 bodů umístění 11. místo, 53 bodů
135:110 skóre 103:123
8:2 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 5:1 (Pardubice, Zlín)
3:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
1 utkání bez vstřeleného gólu 5
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
19,02 % využití přesilových her 15,34 %
35 góly v přesilových hrách 27
6 góly v oslabeních 2
Marek Kvapil, 36 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 32 bodů
Marek Kvapil, 14 branek nejlepší střelec Tomáš Hyka, Radan Lenc, oba 13 branek
Marek Kvapil, Martin Erat, oba 14 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 19 asistencí
Ondřej Němec, +15 nejlepší hráč v +/- Radan Lenc, +12
Michel Miklík, -4 nejhorší hráč v +/- Jakub Klepiš -11
Leoš Čermák, 73 minut nejtrestanější hráč David Štich, 98 minut
Michal Gulaši, 199 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 143 bodů
Pavel Jekel 92,68 %
Marek Čiliak 88,83 %
Karel Vejmelka 90,88 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 91,42 %
Brandon Maxwell 92,94 %
Tomáš Halász 85,71 %
Pavel Jekel 1,99
Karel Vejmelka 2,41
Marek Čiliak 2,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,86
Brandon Maxwell 2,26
Tomáš Halász 4,29