BK MLADÁ BOLESLAV

S vervou za VERVOU: Boleslavské čeká těžký souboj s Litvínovem

2. 2. 2017
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Už ani jedna celá desítka zápasů nezbývá do konce základní části letošní extraligové sezony. Z oné už relativně malé hrstky Bruslaři ukrojí v pátek 3. února, kdy v 17:30 vyjedou na led celku HC VERVA Litvínov. Není žádným tajemstvím, že Mladoboleslavské tlačí pořádný kámen v botě, a že se nepochybně ještě hodně zapotí, aby se probojovali do předkola play-off. Litvínovští se pro změnu zuby nehty perou o první šestku. Jak to dopadne?

VERVA si jde s vervou za první šestkou

Litvínov zažil naprosto famózní podzim, který mu takřka sám o sobě zajistil za každých okolností dobré tabulkové umístění. Od září do konce listopadu VERVA ztratila jen sedm zápasů. Situace se o něco zhoršila prakticky až po novém roce, z devíti lednových utkání Litvínov pětkrát prohrál. Tratil i s takovými týmy, jako jsou třeba Plzeň (2:4), Olomouc (0:3) či Zlín (1:3). Rozhodně se tedy nedá říct, že jsou Bruslaři bez šance – naopak, už dokázali, že i na ledě soupeře umí pořádně přiložit pod kotel.

Litvínov už dlouhá léta drží spolehlivě nad vodou zkušení matadoři František Lukeš (letos zatím 16+22) a Viktor Hübl (16+19). Opomenout nemůžeme ani bratrské duo Robin a Martin Hanzlové, kteří si v kanadském bodování taktéž šlapou na paty. Jestli se VERVA letos v něčem hledala, byli to brankáři. Dlouhodobá nemoc Michaela Petráska donutila tamější trenéry k několika experimentům včetně angažování ex-boleslavského Jaroslava Hübla a současně boleslavského Tomáše Halásze. Nyní už se ale, zdá se, vše usadilo, a na severu Čech stabilně působí uzdravivší se Petrásek a Jaroslav Janus.

Jak to bylo naposledy?

Pro Bruslaře je zápas s Litvínovem druhý po sobě jdoucí venkovní. Ve Zlíně to nakonec dopadlo všelijak a nutno říct, že převážilo spíše zklamání. Středočeši totiž ještě necelých pět minut před koncem vedli a sahali po veledůležitých třech bodech. Nakonec se ale museli smířit s jedním jediným za prohru v prodloužení.

To Litvínov si po třech po sobě jdoucích porážkách udělal v minulém kole konečně radost a porazil tým Chomutova. Šlo o hubené vítězství 2:1 a obě trefy si paradoxně připsal muž s trvalým bydlištěm právě v Chomutově – Viktor Hübl. Ten nejprve poslal VERVU do vedení a posléze díky němu Litvínov odskočil i podruhé. Tentokrát již definitivně.

Sestavy z posledního kola

HC VERVA Litvínov: Petrásek – Kubát, Gula – Pavelka, Pilař - Sklenička, Pavlík - Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Válek, Trávníček – Jurčík, Reichel, Martynek

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Štich, Stříteský, Hanzlík, Kurka, Kučný, Bernad, Holub – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Vampola, Urban – Jonák, Pacovský

Statistiky

Zimní stadion Ivana Hlinky | 3.2.2017 17:30

HC VERVA Litvínov 44. kolo BK Mladá Boleslav
5. místo, 72 bodů umístění 11. místo, 57 bodů
104:105 skóre 107:127
5:1 (Sparta) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín, Pardubice)
1:7 (Brno, Olomouc) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
2 utkání bez vstřeleného gólu 5
4 utkání bez inkasovaných gólů 2
17,84 % využití přesilových her 15,38 %
33 góly v přesilových hrách 28
1 góly v oslabeních 2
František Lukeš, 38 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 32 bodů
František Lukeš
Viktor Hübl, oba 16 branek
nejlepší střelec Radan Lenc, 14 branek
František Lukeš, 22 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 19 asistencí
Tomáš Pavelka, +9 nejlepší hráč v +/- Radan Lenc, +12
Miloslav Hořava, -13 nejhorší hráč v +/- Matěj Stříteský, Jakub Klepiš, oba -11
Michal Trávníček, 54 minut nejtrestanější hráč David Štich, 98 minut
Michal Trávníček, 174 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 144 bodů
Jaroslav Janus, 92,82 %
Michal Petrásek 93,06 %
úspěšnost brankářů Jan Lukáš 91,42 %
Brandon Maxwell 93,31 %
Tomáš Halász 85,71 %
Jaroslav Janus 2,06
Michal Petrásek 2,12
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Lukáš 2,77
Brandon Maxwell 2,18
Tomáš Halász 4,21
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav