BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, že nemáme víc bodů, mrzelo Dominika Pacovského

3. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
L i t v í n o v – Utkání mezi Litvínovem a Mladou Boleslaví nabídlo pořádnou porci branek, Mladá Boleslav se dokázala oklepat z dvougólové ztráty, vyrovnat, a dokonce i nějakou dobu Středočeši vedli. Přesto však Bruslaři prohráli gólem v prodloužení. U vyrovnávací branky na 2:2 byl Dominik Pacovský (na snímku), jehož střelu od modré čáry přesně tečoval Pavel Musil. Jaké měl boleslavský útočník dojmy po zápase? A jak se vůbec cítí po dlouhém zranění, po němž téměř většinu sezóny nehrál?

Dominiku, co říkáte na začátek zápasu, který vám vůbec nevyšel?

Začátek pro nás byl těžký. Hráli jsme dvě oslabení a než jsme se z toho stačili vzpamatovat, prohrávali jsme už o dva góly. Zaplaťbánbůh za to, že neuznali tu třetí branku. To nás totiž nakoplo a do konce třetí třetiny jsme srovnali.

Je to tedy tak, že vás neuznaná branka nakopla, nabudila, namotivovala a byl to jeden z faktorů, díky kterému se váš výkon zvedl?

Byl to pro nás impuls, který nám pomohl se zvednout. Potom jsme taky dostali my nějakou přesilovku, ve které jsme vstřelili branku. A naštěstí se nám podařilo při power-play na konci třetí třetiny vyrovnat.

Byl jste u druhého gólu Mladé Boleslavi, který padl po vaší pěkné střele od modré čáry. Věděl jste, že je Pavel Musil připravený to tečovat?

My to tak máme dané, že vždy při přesilové hře je jeden hráč u brány připravený tečovat nahození nebo střely. Úkol je tedy jasný – co nejvíc to pálit na branku. To se naštěstí v tomto zápase povedlo.

Prodloužení pro vás nedopadlo vůbec šťastně. Měli jste možná víc šancí než soupeř, jenže potom jste museli vystřídat brankáře a záhy jste inkasovali. Jak jste to celé vnímal?

Brandonovi praskl nůž a bohužel jsme na střídačce hned neměli náhradní. Musel teda odejít do kabiny, jenže oni mezitím bohužel rozhodli.

Je to druhá prohra v prodloužení za sebou. Na druhou stranu jste ale dokázali stáhnout dvoubrankové manko a s Litvínovem, kterému se letos daří víc než vám, hrát víceméně vyrovnanou hru. Vidíte na tom tedy spíš ony kladné než záporné okolnosti?

V tuto chvíli určitě musíme hledat kladné věci. Musíme brát z každého zápasu alespoň bod. To se nám proti Litvínovu povedlo, ale měli jsme na to, abychom získali body tři. Škoda toho prodloužení, mohli jsme urvat bonusový bod a odjíždět odsud šťastnější.

Vrátil jste se zpět do zápasového tempa po dlouhém zranění. Jak se vám hraje, jak se cítíte?

Je to složité, ale musím se s tím vyrovnat. Nic jiného mi nezbývá. Fyzicky se cítím velice době, jedině snad nemám ještě takovou sílu, jakou bych si představoval.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav