BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav se chystá na poslední Karlovy Vary

16. 2. 2017
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Poprvé od reprezentační přestávky se celek z Pojizeří opět představí domácímu publiku. Soutěž na nikoho nečeká a svěřenci trenéra Výborného se tak už ve svém druhém vystoupení po pauze ocitnou pod velkým tlakem. V pátek 17. února se proti nim představí HC Energie Karlovy Vary, tedy celek, který se po většinu sezóny potácí kolem dna extraligové tabulky a případná ztráta by tak byla bolestivým zásahem do plánů na postup do předkola play-off. Úvodní buly střetnutí padne od tradičních 17:30. Energetici se navzdory výsledkům mírně zvedají a Bruslaře tak čeká pořádně těžká práce.

Těsné prohry drží Vary na posledním místě

FAKTOR MAXWELL
Americký brankář si rychle získal boleslavské sympatie a udivuje extraligu skvělými statistikami.

Od samotného startu sezóny a peripetiích, které museli činovníci západočeského klubu vyřešit, aby mohli vůbec aktuální ročník odehrát, bylo jasné, že Energetici nebudou patřit k favoritům soutěže. Tuto papírovou domněnku se pátečnímu soupeři Boleslavi bohužel daří bezezbytku naplňovat. Vary se potácejí u dna tabulky a patří mezi nejvýraznější adepty na neoblíbenou baráž.

Navzdory výsledkové mizérii lze nalézt v nedávných výsledcích nejméně bodově produktivního mužstva soutěže i nějaká pozitiva. Karlovarští nedostávají mnoho gólů, mají ale výrazný problém s jejich střelbou a jsou posledním mužstvem soutěže, který se nedostal za metu sta nastřílených branek. Nejedná se ale o jediný problém a těžko hledat herní aspekt, ve kterém by Vary vynikaly. Druhá nejhorší obrana, brankáři pod hranou devadesátiprocentní úspěšnosti. Stačí si vybrat.

Bruslaři bodovali již v šesti utkáních za sebou

To Boleslavští prožívají možná nejvyrovnanější část sezóny. Bodová šňůra se natáhla již na úctyhodných šest utkání a Středočeši jistě udělají vše proto, aby série jen tak neskončila. Velkou zásluhu za zlepšené výsledky nese brankář Brandon Maxwell. Ten od svého příchodu do Mladé Boleslavi předvádí doslova hvězdné výkony.

Právě nejnovější akvizice skvěle doplnila Jana Lukáše a svými statistikami udivuje prakticky celou soutěž. Poslední dvě utkání s americkým brankářem chránící svatyni znamenala pro celek z města automobilů jednu inkasovanou branku a zisk šesti bodů.

Probíhá nejpodstatnější část sezóny a Bruslaři budou spoléhat i na vaši podporu. Přijďte boleslavské hokejisty podpořit v honbě za důležitými i vy, každý hlas v hledišti se počítá! Jsme jeden tým!

Vzájemná utkání

Páteční soupeři v aktuální ročníku poměřili síly hned třikrát, ani jednou neslavil vítězství domácí tým. Bruslaři si připsali výhry poměrem 5:2 a 4:3, doma ale inkasovali nepříjemnou porážku 1:4. Něco podobného určitě nebudou chtít svěřenci trenéra Výborného znovu dopustit.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A).

HC Energie Karlovy Vary: Honzík (38. Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), Baldajev, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, M. Rohan, Weinhold – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 17.2.2017 17:30

BK Mladá Boleslav 47. kolo HC Energie Karlovy Vary
9. místo, 64 bodů umístění 14. místo, 41 bodů
116:133 skóre 94:147
5:1 (Zlín, Pardubice) nejvyšší výhra 7:4 (Zlín)
0:9 (Sparta) nejvyšší prohra 0:7 (Třinec)
5 utkání bez vstřeleného gólu 9
3 utkání bez inkasovaných gólů 0
15,74 % využití přesilových her 10,81 %
31 góly v přesilových hrách 24
3 góly v oslabeních 2
Tomáš Hyka, 34 bodů nejproduktivnější hráč Václav Skuhravý, 22 bodů
Tomáš Hyka, 15 branek nejlepší střelec Václav Skuhravý, 13 branek
Tomáš Hyka, 19 asistencí nejlepší nahrávač Patrick Mullane, 14 asistencí
Tomáš Hyka, +11 nejlepší hráč v +/- Milan Davídek, +3
Jakub Klepiš, -11 nejhorší hráč v +/- Tomáš Rachůnek, -22
David Štich, 102 minut nejtrestanější hráč Václav Skuhravý, 98 minut
Jan Hanzlík, 153 bodů Radegast index Tomáš Harant, 140 bodů
Brandon Maxwell 93,77 %
Jan Lukáš 91,34 %
úspěšnost brankářů David Honzík 89,39 %
Tomáš Závorka 89,26 %
Brandon Maxwell 2,02
Jan Lukáš 2,80
průměr inkasovaných gólů na zápas David Honzík 3,06
Tomáš Závorka 2,87
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav