BK MLADÁ BOLESLAV

Ubojované vítězství nad Karlovými Vary je důležité, ví obránce Jiří Kučný

17. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Základní část Tipsport extraligy se blíží ke svému konci a hokejisté Bruslařského klubu přivítali ve 47. kole Karlovy Vary, tedy tým, který je už jednou letos na domácí půdě porazil. I toto utkání se zdálo být dost náročné, protože bylo velice dlouho nerozhodné 0:0. Boleslavští ale přeci jen duel zvládli, když se v přesilové hře prosadil Radan Lenc. I Jiří Kučný, který nám poskytl video rozhovor, si po utkání s karlovarskou Energií očividně oddychnul a byla na něm znát radost z tříbodového zisku.

Zápas Mladé Boleslavi s Karlovými Vary byl dlouho vyrovnaný a potvrdilo se, že Energetici letos prožívají jednu z těch lepších sezón, ačkoliv se to na jejich postavení v tabulce neprojevuje. “Věděli jsme, že Vary jsou bojovné mužstvo a že zejména venku umí soupeře pořádně potrápit. Páteční zápas podle toho taky vypadal,“ hodnotil náročné střetnutí se západočeským týmem obránce Jiří Kučný.

Oba celky si sice vypracovávaly šance na to, aby se dostaly do vedení, jenže pokaždé tomu něco málo chybělo. Nakonec se však sice Bruslaři prosadili brankou z přesilové hry. I tak se ale nabízí otázka, proč padalo tak málo branek? “Brankáři chytali výborně, navíc jak soupeř, tak my jsme hráli slušně z obrany. Právě proto to měli útočníci těžké,“ obhajoval své kolegy jeden zkušený bek, který v této sezóně dostává poměrně dost prostoru a patří ke stálicím kádru.

Právě tříbodovou výhrou nad Karlovými Vary se hokejisté Mladé Boleslavi dost možná ještě víc přiblížili k vysněnému postupu do předkola play-off. Zápas s Karlovými Vary by svou obtížností mohl být dobou prověrkou na nadcházející vyřazovací boje. “Tyto zápasy mužstvo nejvíc nakopnou a pomůžou mu na náladě a psychice. Tak náročné zápasy týmu pomůžou,“ vyhlíží Jiří Kučný play-off, které by si stejně jako jeho spoluhráči rád zahrál.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav