BK MLADÁ BOLESLAV

Nemají co ztratit. I proto budou nebezpeční: Bruslaři versus Dynamo

18. 2. 2017
Autor: Jitka Čechová, Zdena Bobková
M l. B o l. – V Pardubicích si velké iluze nedělají, letos chtějí už jen jediné: zůstat v extralize. Do konce základní části zbývá odehrát pět zápasů a Dynamo ztrácí na 12. místo propastných 16 bodů. Tady se nedají čekat změny nejspíš už ani v play-out. Pro Bruslaře ale v neděli 19. února přesto půjde o extrémně nebezpečný podnik: jednak proto, že Pardubičtí už nemají co ztratit a jednak proto, že v jejich řadách je spousta bývalých Boleslaváků, kteří budou mít nepochybně o motivaci postaráno. Ale pozor – vůbec největší bude hodně pravděpodobně na straně Středočechů v podobě gólmana Brandona Maxwella!

Pardubice se o poslední příčku přetahují s karlovarskou Energií

Ne že by šlo o nějakou veselou přetahovanou, pochopitelně. Krom toho na ní stejně snad až tolik nesejde, protože ať už poslední nebo předposlední, oba celky čeká prakticky s drtivou jistotou baráž a tudíž boj o setrvání v extralize. Poslední Energie má aktuálně 41 bodů, tým z města perníku je na tom o bod lépe. Mimochodem – poté následuje obrovská propast čítající 16 bodů. Na 12. místě je aktuálně Olomouc.

Pardubice si letos prochází doslova očistcem. Ještě na začátku října měli na svém kontě jen dva body, naplno se jim podařilo bodovat až v desátém kole. Dynamo se snažilo pohnout nebem i zemí, a tak celkem pravidelně plnilo stránky novin i hokejových portálů – nejprve na pozici trenéra skončil Peter Draisaitl, jehož pozici na české poměry netradičně převzal generální manažer Pavel Rohlík. I tuhle snad trochu kontroverzní postavu ale situace smetla a to se vším všudy. Rohlík v klubu skončil v polovině ledna a to na obou výše zmíněných postech. Novým generálním manažerem se stal Dušan Salfický, novým trenérem pak i v Mladé Boleslavi dobře známý Miloš Holaň.

Pardubice provedly rovněž několik hráčských změn a pár se jich týká také Mladé Boleslavi. Tou nejvýraznější a nejaktuálnější je nepochybně příchod obránce Marka Trončinského, který opustil Bruslaře v rámci hostování do konce sezony. Nutno podotknout, že v novém působišti se mu daří, v pěti zápasech si stačil připsat už 2 góly a 3 asistence. V Bruslařském klubu zase září Brandon Maxwell, kterému Dynamo dalo před Vánoci z diskutabilních důvodů vale.

Mezi nové akvizice rovněž patří obránce Petr Chaloupka, i ten v minulosti oblékal dres Mladé Boleslavi. Tomáš Klimenta odešel z Pardubic do Třince výměnou za Jána Sýkoru. Asi nejaktuálnější informací je pak vážné zranění matadora Petra Čáslavy, kterého v zápase s chomutovskými Piráty nevybíravě sestřelil Brett Flemming.

Boleslav v posledních době boduje a rve se o jistotu předkola play-off

Svěřenci trenérů Výborného a Žabky vykročili do bojů po reprezentační přestávce dobře. Opatrně, ale dobře. Hubené výhry 2:1 nad Plzní a 1:0 nad Karlovými Vary se počítají a tabulka tak pro Středočechy hned vypadá o dost příznivější. „Nesmíme se nenechat uchlácholit, nesmíme si myslet, že to máme v kapse. Protože pak to v té kapse mít nebudeme,“ zůstává nohama na zemi brankář Brandon Maxwell.

Vzájemné zápasy prozatím jasně pro Boleslav

Boleslav letos určitě nebude ojedinělý případ, který si na Dynamo dokázal vyskakovat – a to ve všech dosavadních třech případech. Nejprve šlo o těsné výhry 2:1 a 3:2, zatím nejvýraznější vítězství patří do začátku tohoto roku, kdy jej v retro dresech porazila 5:1.

Sestavy z posledního kola

HC Dynamo Pardubice:Hübl – Trončinský, Chaloupka, Ščotka, Schaus, Zajíc, Havlík – Rolinek, Špirko, P. Sýkora – Hubáček, Tomášek, Beran – Bárta, Nahodil, Zadina – M. Kaut, T. Kaut, Starý – J. Sýkora.

BK Mladá Boleslav:Maxwell – Kučný, Stříteský, Hanzlík, Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola, Pabiška

Statistiky

Tipsport Aréna | 19.2.2017 15:00

HC Dynamo Pardubice 48. kolo BK Mladá Boleslav
13. místo, 42 bodů umístění 9. místo, 67 bodů
117:159 skóre 117:133
6:3 (Liberec) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín, Pardubice)
2:8 (Mountfield HK) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
3 utkání bez vstřeleného gólu 5
1 utkání bez inkasovaných gólů 4
19,23 % využití přesilových her 15,92 %
35 góly v přesilových hrách 32
4 góly v oslabeních 3
Tomáš Rolinek
Tyler Redenbach, oba 33 bodů
nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 35 bodů
Petr Sýkora, 20 branek nejlepší střelec Tomáš Hyka
Radan Lenc, oba 15 branek
Nicholas Ch. Schaus, 26 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 20 asistencí
Miroslav Rohlík, +1 nejlepší hráč v +/- Tomáš Hyka
Radan Lenc, oba +11
Jerome Leduc, -22 nejhorší hráč v +/- Jakub Klepiš, -11
Nicholas Ch. Schaus, 100 minut nejtrestanější hráč David Štich, 102 minut
Tomáš Rolinek, 132 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 160 bodů
Jaroslav Hübl 89,62 %
Martin Růžička 89,75 %
úspěšnost brankářů Brandon Maxwell 94,20 %
Jan Lukáš 91,34 %
Tomáš Halász 85,71 %
Jaroslav Hübl 3,60
Martin Růžička 3,45
průměr inkasovaných gólů na zápas Brandon Maxwell 1,84
Jan Lukáš 2,80
Tomáš Halász 4,21