BK MLADÁ BOLESLAV

Jakub Klepiš: Pardubice nehrály špatně, tři body jsou super

20. 2. 2017
Autor: Zdena Bobková
P a r d u b i c e – Bruslaři dokázali bodovat počtvrté za sebou za plný počet, předposlední Pardubice přehráli přesvědčivě 6:3, ačkoli v závěru se ještě schylovalo k dramatu. Po zápase jsme vyzpovídali útočníka Jakuba Klepiše (na snímku), který v zápase zaznamenal vyrovnávací branku na 1:1. Ačkoli Boleslav stoupá tabulkou, vidí na hře svého týmu ještě nějaké mouchy. „Ve třetí třetině jsme přestali hrát, přestali jsme bruslit. Mysleli jsme si, že jim nasypeme ještě další góly a oni to nevzdali,“ neskrýval kritiku ke hře svého týmu.

Jakube, tři body z Pardubic. Bylo to do jisté míry povinné vítězství?

Neřekl bych, že povinné, ale bylo to důležité vítězství. Samozřejmě jsme sem jeli s tím, že chceme urvat nějaké body. To, že jsou tři, je super a jsme za to moc rádi.

Po reprezentační přestávce jste za týden udělali 9 bodů a stoupáte tabulkou vzhůru. To je určitě pozitivní, ne?

Body jsou pozitivní, ale v naší hře pořád máme určité mouchy, kterých se neumíme vyvarovat, nebo které bychom dělat neměli. Jako například ta třetí třetina. Ta byla z naší strany špatně odehraná. Ale jak už jsem řekl, důležité jsou body a jsme za ně rádi.

To máte pravdu, na závěr to bylo ještě drama, Pardubicím se podařilo snížit na 3:5. A něco podobného se vám stalo už ve středu s Plzní, kdy to v závěru také ještě hodně hořelo…

Už od prvního střídání ve třetí třetině jsme přestali hrát, přestali jsme bruslit, nedělali jsme ty věci, které jsme měli, hlavně do defenzivy. Mysleli jsme si, že jim nasypeme ještě další góly a oni to nevzdali a ještě z toho nakonec bylo drama.

To vítězství se ale nerodilo úplně snadně. První třetina byla hodně vyrovnaná a rozhodovalo se především v té druhé. Jak byste srovnal tyto pasáže hry?

Těžko říct. Ve druhé třetině jsme dali dva rychlé góly. Ten druhý a třetí byly v rychlém sledu a možná tam se to trošku zlomilo. Pardubice ale nehrály špatně, třetí třetinu byly lepší, měli tlak, měli šance. Nás podržel Brandon, který chytal fantasticky a i díky němu jsme vyhráli.

Vy sám jste v utkání skóroval a nakonec to byla důležitá vyrovnávací branka. Jak ten váš gól vůbec padl? Bylo to z takového nulového úhlu…

Já jsem to chtěl jenom nastřelit na bránu, nemířil jsem nikam a myslím, že mu to propadlo mezi nohama.

V první polovině duelu se hrálo bez vyloučení a hrálo se ve vysokém tempu, pak už se ta hra začala více kouskovat. Vyhovovalo vám více spíše to vyšší tempo?

Myslím si, že rozhodčí nechali hodně věcí na obě strany, což bylo fajn. Když se hraje pět na pět, tak je to lepší, než když jsou ty zápasy rozkouskované a je tam hodně vyloučení. Ve třetí třetině už bylo jasné, že nějaká vyloučení přijdou. A určitě je dobře, že my jsme přesilovku dokázali využít a že jsme v oslabení neinkasovali. Bylo to z naší strany dobře odbráněné a zaplať pánbůh jsme to zvládli.

V pardubickém dresu se představilo hodně exboleslavských hráčů. Byla ta motivace ještě o něco větší, třeba i pro Brandona Maxwella?

Brandon chtěl určitě vyhrát. Tak to většinou bývá, když člověk hraje v nějakém týmu, pak přestoupí a hraje proti tomu svému starému. Motivace je tam větší. Samozřejmě jsme to věděli a chtěli jsme Brandonovi pomoct. Paradoxně jsme mu tou třetí třetinou moc nepomohli, ale naštěstí on se o to postaral a chytil tam spoustu gólovek.

V tomto týdnu jste odehráli tři utkání proti „papírově“ slabším soupeřům, ale teď přijdou ty opravdu těžké a důležité duely. Čeká vás Sparta, Třinec, Liberec…

To se tak někdy říká, že jsou papírově slabší, ale kolikrát ty zápasy s těmi „papírově“ slabšími soupeři jsou pak daleko těžší. Jako třeba zápas s Varama. Myslím si, že Vary hrály výborně a byl to těžký zápas. Samozřejmě ty týmy, které nás čekají, jsou dobrý, jsou před námi v tabulce a my víme, že to bude těžký. Ale my do těch zápasů půjdeme s tím, že chceme nějaký bod.

Děkujeme za rozhovor.