BK MLADÁ BOLESLAV

Zajistí si Bruslaři proti třineckým Ocelářům účast v předkole play-off?

27. 2. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Po čtyřech výhrách za sebou mezi pětačtyřicátým a osmačtyřicátým kolem se boleslavští hokejisté výrazně přiblížili postupu do vyřazovacích bojů naší nejvyšší soutěže. V minulém týdnu ale nejprve nestačili na Spartu, bez bodu odjížděli i z chomutovského ledu a situaci si tak zase o něco zkomplikovali. I nadále ale mají vše ve svých rukou, desátá Plzeň na Středočechy ztrácí dva body, jedenáctý Zlín je ještě o další dva pozadu. Do konce základní části Tipsport extraligy už zbývá odehrát pouhá dvě kola, v úterý 28. února celek z města automobilů vyzve tým HC Oceláři Třinec. Pokud svěřenci Františka Výborného uspějí a aktuálně druhý celek tabulky porazí, postup už jim neuteče. Proto rozhodně neváhejte a přijďte Bruslaře v tomto veledůležitém utkání podpořit, úvodní vhazování je tentokráte naplánováno už na 17:20.

Před startem play-off Třinec vsadil na oživení v podobě hráčských výměn

Vstup do kalendářního roku 2017 nezastihl Oceláře v ideálním herním rozpoložení. V lednu nastoupili k devíti zápasům, z nichž se hned v šesti případech museli smířit s porážkou. Hned pětkrát navíc inkasovali čtyři nebo více branek, jejich zmar a pokles formy nakonec vyvrcholil při utkání na ledě pražské Sparty, která předloňskému vicemistrovi nastřílela neuvěřitelných dvanáct gólů. „V první řadě bych se chtěl omluvit všem fanouškům. Stydím se za to, co jsme na ledě předvedli. Výkon nebyl hoden extraligových parametrů. Já sám z toho vyvodím důsledky,“ prohlásil rozhořčený Vladimír Kýhos. Po schytání málo vídaného výprasku se třinečtí hokejisté vzdali části svých odměn a nadačnímu fondu OCELÁŘI věnovali 800 000 korun. To ale zdaleka nebylo vše. Po neuspokojivých výsledcích před blížícími se vyřazovacími boji se klubové vedení velmi aktivně projevovalo na přestupovém trhu. Na konci ledna ke Slezanům zamířili tři noví útočníci. Hned dva z nich přišli z o záchranu bojujících Pardubic, jmenovitě se jednalo o Tomáše Klimentu s Tylerem Redenbachem, opačným směrem putovali Ján Sýkora a veterán Špirko, z hlavního města pak Třinec získal velezkušeného Tomáše Netíka.

V únoru měli Oceláři znovu důvod k lepší náladě. Ze sedmi odehraných mačů v tomto měsíci totiž nestačili pouze na vedoucí Liberec, další porážku pak zapsali na ledě o elitní šestku mocně bojujícího Chomutova, kterému při samostatných nájezdech bonusový bod přisoudil Michal Vondrka. Momentálně se Kýhosova družina veze na tři duely trvající sérii bez porážky. Nejprve si připsala těsné vítězství nad zlínským PSG, prodloužení rozhodl americký útočník Kane. V pátek třinečtí hokejisté vyloupili DRFG arénu, tamní Kometa jim příliš nevzdorovala, výsledek 5:2 budiž jasným důkazem. Doposud poslední utkání sehráli proti Hradci Králové, na který se jim v této sezoně ještě nepodařilo vyzrát. Na čtvrtý pokus už to ale partě okolo kapitána Irgla vyšlo. Východočechy sice už po šestadvaceti vteřinách poslal do vedení Džerinš, Oceláři ale měli připravenou bleskovou odpověď a nakonec dokráčeli k vítězství poměrem 4:1. Dobrou zprávu představuje návrat Martina Růžičky, jenž se po dvou měsících zotavil z otřesu mozku. Draci se tak v souboji o Prezidentský pohár přiblížili Bílým Tygrům, na které ztrácí už pouhopouhé tři body. Kdo se bude nakonec radovat z prvenství v základní části?

Bruslařům se v této sezoně na Oceláře daří. Potvrdí to i v úterním klání?

Proti celkům nacházejícím se v těch nejvyšších patrech tabulky boleslavští hráči v tomto ročníku moc bodů nezískávají. Jedinou výjimkou je Třinec, s aktuálně druhým celkem tabulky si totiž parta okolo kapitána Hanzlíka poradila už dvakrát. Premiérové vzájemné utkání bylo reklamou na hokej. Bruslaři celý zápas úspěšně dotahovali náskok svého soupeře, vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, v jejichž desáté sérii rozhodl Zbyněk Irgl. Také odveta hraná na konci listopadu musela fanoušky ve ŠKOENERGO Aréně náramně bavit. Tentokráte byli napřed Středočeši, kteří dvakrát promarnili dvoubrankové vedení, dělba bodů se v tomto případě ale nekonala, třináct vteřin před koncem posledního dějství totiž Hamerlíka překonal Pavel Musil. Do prozatím posledního zápasu vstoupili svěřenci Františka Výborného famózně, když se v rozmezí devíti vteřin během třetí minuty prosadili Klepiš s Musilem. Oceláři sice určovali tempo, hosty ale držel skvěle chytající Maxwell, jenž se po výhře 3:0 mohl radovat z prvního čistého konta v novém působišti.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Látal, Urban, Pacovský – Orsava, Klepiš, Žejdl – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A)

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas (A), Nosek, L. Doudera – Rákos, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (C), Kane, Martin Růžička – Dravecký, Marosz, Hrňa – Klimenta, Marek Růžička, Netík

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 28.2.2017 17:20

BK Mladá Boleslav 51. kolo HC Oceláří Třinec
9. místo, 70 bodů umístění 2. místo, 96 bodů
126:143 skóre 154:118
5:1 (Zlín, Pardubice) nejvyšší výhra 7:0 (Karlovy Vary)
0:9 (Sparta) nejvyšší prohra 3:12 (Sparta)
5 utkání bez vstřeleného gólu 2
4 utkání bez inkasovaných gólů 7
15,42 % využití přesilových her 16,51 %
33 góly v přesilových hrách 35
3 góly v oslabeních 8
Tomáš Hyka, 36 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Petružálek, 34 bodů
Tomáš Hyka, 16 branek nejlepší střelec Rostislav Marosz, 15 branek
Tomáš Hyka, 20 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Petružálek, 20 asistencí
Tomáš Hyka
Radan Lenc, oba +9
nejlepší hráč v +/- Jakub Petružálek, +15
Matěj Stříteský
Jakub Klepiš, oba -11
nejhorší hráč v +/- Rastislav Špirko, -7
David Štich, 102 minut nejtrestanější hráč Cory Kane
Daniel Rákos, 46 minut
Jan Hanzlík, 169 bodů Radegast index Josef Hrabal, 162 bodů
Brandon Maxwell 92,54 %
Jan Lukáš 91,34 %
Tomáš Halász 85,71 %
úspěšnost brankářů Šimon Hrubec 93,30 %
Peter Hamerlík 88,64 %
Brandon Maxwell 2,37
Jan Lukáš 2,80
Tomáš Halász 4,21
průměr inkasovaných gólů na zápas Šimon Hrubec 1,90
Peter Hamerlík 3,24
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav