BK MLADÁ BOLESLAV

Odvedli jsme výbornou práci, těší Lukáše Žejdla účast v předkole

28. 2. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Utkání Mladé Boleslavi s druhým Třincem mělo až překvapivě hladký průběh ve prospěch Bruslařského klubu. Boleslavští vstřelili Ocelářům na konci druhé třetiny gól do šatny, po kterém už se pak prosazovali pouze domácí, již nakonec zvítězili 5:1. Na Lukáši Žejdlovi (na snímku) byla znát radost z toho, že se jeho týmu proti Třinci dařilo. A především Žejdla těšilo to, že si Boleslav tříbodovou výhrou zajistila účast v předkole play-off.

Boleslavští měli po většinu utkání více ze hry, ačkoliv například střely na branku tomu nenasvědčují (Třinec přestřílel Bruslaře 33:25) a svému soupeři vstřelili hned pět branek. "Na konci první třetiny jsme se dostali do vedení, které nás uklidnilo. Potom jsme si to už hlídali a góly nám tam napadaly," pochvaloval si někdejší útočník Třince.

Celkově se v tomto utkání extřineckým hráčům dařilo, bodovali a dokonce se jim ve spolupráci s dalšími hokejisty v týmu podařilo donutit Oceláře ke střídání gólmanů. Jindy výborného Šimona Hrubce musel nahradit Peter Hamerlík. "Já Šimona znám, je to výborný gólman, ale tentokrát mu to tam spadlo hodně gólů. Nechci říct, že mu to nevyšlo. Jednou tam nešikovně nahrál, ale jinak nechytal špatně. Podle mě ho ke konci spíš šetřili do dalších zápasů. Proto to střídání."

Tříbodovou výhrou si Středočeši zajistili účast v předkole play off, čímž se vyhnuli nepříjemnému dohrávání sezóny v nepopulárním play-out. "Před sezónou jsme chtěli trochu víc než předkolo. Potom jsme ale spadli do reality a po výměně trenérů jsme si vytyčili cíl, za kterým jsme si šli. Kolo před koncem základní části jsme cíl zdolali a teď už budeme hrát jen o to, s jakým soupeřem se utkáme. Jsme rádi, že se nám to podařilo, byla znát na Lukáši Žejdlovi úleva mísící se se spokojeností.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav