BK MLADÁ BOLESLAV

Se základní částí se Bruslaři rozloučí v Liberci. A pak vzhůru do předkola!

2. 3. 2017
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - První dílčí cíl mladoboleslavští hokejisté splnili. Navzdory turbulentnímu období dokázali urvat postup do předkola play-off, a i ve své třetí sezóně po návratu z druhé nejvyšší soutěže se tak úspěšně vyhnuli nepopulárnímu play-out. Ještě ale rozhodně není čas na oslavy, už v pátek 3. března od 18:20 se totiž Bruslaři představí na ledě Bílých Tygrů Liberec. Právě v Home Credit Areně se rozhodne o tom, na koho svěřenci Františka Výborného půjdou v předkole.

Liberec dál vládne Tipsport extralize

Liberec vs Boleslav

Liberečtí sice budou vstupovat do utkání proti týmu z města automobilů se sérií tří po sobě jdoucích porážek v řadě, v minulém kole ovšem na ledě Litvínova vybojovali bod, který definitivně pojistil vítězství party Filipa Pešána v základní části. Nyní už je jasné, že druzí Oceláři Tygry atakovat nebudou, Slezané v úterý podlehli právě Mladé Boleslavi, což podkoplo jejich naděje.

Liberečtí stejně jako loni budou pozorně sledovat dění v předkole play-off, jeden z postupujících totiž bude právě soupeřem Tygrů. Jedním z možných čtvrtfinálových soupeřů Liberce jsou i mladoboleslavští hokejisté, to ale samozřejmě předbíháme. Bruslaři dnes zabojují o výhodu začínat sérii předkola na domácím ledě, aby se toto naplnilo, parta Františka Výborného musí zvítězit a Vítkovice zároveň musejí získat alespoň o dva body méně. „Chceme v Liberci vyhrát, protože pokud by Vítkovice prohrály v Třinci, tak bychom začínali v domácím prostředí. Na to se teď soustředíme, na soupeři do předkola ani tolik nezáleží,“ potvrdil asistent trenéra Boris Žabka.

Pod Ještědem to ale budou mít Středočeši hodně těžké, proti Liberci se jim totiž dlouhodobě nedaří, což se po loňském semifinálovém vyřazení poměrem 0:4 na zápasy potvrzuje i v probíhajícím ročníku. 0:3, 1:2 po prodloužení, 1:3, takové byli dosud výsledky Bruslařů proti Tygrům. Bod za remízu po základní hrací době ale Boleslavští urvali právě v Home Credit Areně, tak věřme, že ani v pátek neodjedou s prázdnou!

Sestavy týmů z posledního kola

Bílí Tygři Liberec: Will – Vitásek, R. Šimek, Derner, Pyrochta, Mojžíš (A), Jánošík, Plutnar – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Valský – Vantuch, Bližňák, J. Stránský – Ordoš, Lakatoš, Svačina

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Stříteský, Kučný, Kurka, Hanzlík (C), Holub, Štich – Hyka, Musil, Lenc – Pacovský, Urban, Látal – Žejdl, Klepiš, Orsava – Pabiška (A), Vampola (A), Pospíšil

Statistiky

Home Credit Arena | 3.3.2017 18:20

Bílí Tygři Liberec 52. kolo BK Mladá Boleslav
1. místo, 100 bodů umístění 9. místo, 73 bodů
132:101 skóre 131:144
5:0 (Plzeň, Zlín) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín, Pardubice, Třinec)
1:5 (Kometa) nejvyšší prohra 0:9 (Sparta)
3 utkání bez vstřeleného gólu 5
8 utkání bez inkasovaných gólů 4
15,04 % využití přesilových her 15,53 %
34 góly v přesilových hrách 34
3 góly v oslabeních 4
Petr Jelínek, 36 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Hyka, 38 bodů
Petr Jelínek, 16 branek nejlepší střelec Tomáš Hyka, 17 branek
Branko Radivojevič, 23 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Hyka, 21 asistencí
Martin Ševc, +21 nejlepší hráč v +/- Radan Lenc, +11
Michal Bulíř, -3 nejhorší hráč v +/- Matěj Stříteský, Vít Jonák, oba -10
Martin Ševc, 114 minut nejtrestanější hráč David Štich, 102 minut
Lukáš Derner, 205 bodů Radegast index Jan Hanzlík,170 bodů
Ján Lašák 91,81 %
Roman Will, 93,47 %
úspěšnost brankářů Brandon Maxwell 93,60 %
Jan Lukáš 91,34 %
Tomáš Halász 85,71 %
Ján Lašák 1,97
Roman Will 1,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Brandon Maxwell 2,02
Jan Lukáš 2,80
Tomáš Halász 4,21