BK MLADÁ BOLESLAV

Můžeme uspět. Jen musíme hrát to svoje, říká Radan Lenc

3. 3. 2017
Autor: Lukáš Chuchválek, Jitka Čechová
L i b e r e c – V Liberci to byla tragédie, která už vytváří solidní sérii. Naposledy vyhráli mladoboleslavští hokejisté na severu Čech v listopadu 2010 a to už je pořádná řádka let. Ale pryč od toho. Bruslaři se teď zaměřují na zcela jiný tým, který určí další směr a vývoj jejich letošní sezony. A tím týmem je nakonec Chomutov. Ani ne před týdnem Středočeši na jeho ledě prohráli, ale teď se všechno maže. Hned v pondělí začíná předkolo a to je nepopsaný list papíru. „Pokud budeme plnit pokyny trenérů a tlačit se do brány, máme solidní šance,“ říká Radan Lenc.

Radane, kdybyste se měl podívat trochu dál než jen na dnešní zápas... Jaká byla letošní základní část?

Jak bych to zhodnotil... Když se podíváme zpátky, tak třeba prosinec – to jsme byli ve fázi, kdy jsme se klepali, abychom nebyli dvanáctí nebo hůř. Ten pád byl děsivý, ale naštěstí jsme ho dokázali zastavit. Začali jsme na tom pracovat, herně se zvedat, stejně tak v taktice. Začaly přicházet výsledky. Takže se to snad dá brát tak, že jsme to nakonec ukočírovali a základní část zvládli dobře.

Ta finální tečka se ale příliš nepovedla, v Liberci to nedopadlo vůbec dobře...

Myslím si, že herně nás trošku vyučili. Co se týče kombinace, mohli jsme jen zírat. To samé co se týče střelby. Nám to tam posledních pár zápasů tolik nepadá, jak to říct... Není to tak ladné. Na druhou stranu je to asi nějaký trest nebo zdvižený prst. Hráči bez puku musí víc chodit do brány, hledat si ty možnosti. A samozřejmě hráči na puku to tam musí házet, protože jak se říká: není ranky, není branky. Co tak pozoruji, tohle jsou hlavní důvody toho, proč teď dáváme málo gólů.

Jak se teď připravit na předkolo play-off?

Přiznávám, že jsem na něj zatím moc nemyslel. Viděl jsem tenhle zápas, ve kterém jsme chtěli uspět. Ale první dvě třetiny jsme byli mimo kolej. V té třetí se to zlepšilo, od té bychom se měli odrazit právě do předkola. Jdeme na Chomutov, ale to je vlastně jedno, ať bychom šli na kohokoliv, musíme se co nejlépe připravit. Pokud budeme plnit pokyny trenérů a tlačit se do brány, máme solidní šance.

Do předkola půjdete z horší pozice, budete začínat venku. Přesto nepochybně věříte, že to můžete zvládnout...?

Určitě. Koneckonců už jednou to tady bylo, když jsme předloni v podobné situaci porazili Plzeň. Je to o tom, co už jsem říkal. Já sám mohl v Liberci využít příležitosti, hned v prvním střídání jsem měl solidní šanci, kdy mi nahrával Pavel Musil, ale špatně jsem to vyřešil. Myslím, že na Romana Willa by to vyšlo, ale bohužel byl na střídačce. Nezbývá než doufat, že jsme si ten vlhký střelecký prach vybrali.

Předkolo začíná hned v pondělí. Moc času na nějakou regeneraci a přemýšlení nemáte...

Za sebe můžu říct, že mi to snad přijde lepší, než týden nebo dva čekat na soupeře. Potrénujeme, koukneme, co hrají. Pevně věřím, že když pomineme Liberec, a budeme hrát to, co jsme hráli v posledních pár kolech, můžeme uspět.

Děkujeme za rozhovor.